Primaria Capitalei anuntă că a distribuit toate eco-voucherele catre beneficiari, dintre acestea fiind utilizate două treimi deja.
Totodată, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, informează că termenul limită de utilizare a eco-voucherelor se prelungește cu încă două luni.
“Până în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora – 30 septembrie 2019 va fi prelungit cu înca 2 luni.
Pentru că interesul este crescut, pregătim o a doua etapa a programului.
Masura face parte din setul de acțiuni prevazute în Planul Integrat de Calitate a Aerului, pe care l-am elaborat tocmai pentru a integra într-un singur document tot ce avem de făcut pentru un aer mai bun in București: o parte dintre ele sunt deja încheiate sau aflate în derulare“, a declarat Gabriela Firea, citată într-un comunicat remis luni Ziare.com.
Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ – De când începe RIDICAREA mașinilor parcate neregulamentar în București
PMB a distribuit, în iunie, eco-vouchere către toti cei 4.193 de beneficiari ai “Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, ce are ca scop îmbunatatirea calității aerului din Capitală.
“Fiecare beneficiar a primit un carnet de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parțial sau cate o filă individual, în vederea achiziționării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi ‘prietenoase cu mediul’, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice si electronice noi cu clasa energetica superioară“, potrivit sursei citate.
Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere, care pot fi găsite aici.
Beneficiarii eco-voucherelor au obligația prezentării actului de identitate valabil cu domiciliul în București la momentul achiziționării produselor, se mai arăta în comunicat.
Amintim ca primarul general al Capitalei sustinea, în luna iunie, ca instituția pe care o conduce se află în “faliment nedeclarat“, alături de primăriile de sector, fiindu-i necesar “urgent” un miliard de lei pentru a-și asigura activitatea.