Bulevardul Decebal s-a deschis, dar nu și pentru autobuze. Explicația Primăriei Sectorului 3

  700

  Chiar dacă Primăria Sectorului 3 a deschis deja de câteva zile circulația rutieră pe Bulevardul Decebal, autobuzele de pe traseul 104 se îngrămădesc, în continuare, pe o rută ocolitoare, pe străduțele înguste din zonă. Până când, e greu de spus.

  Până în a doua parte a lunii iunie, autobuzele de pe traseul 104 circulau pe capătul dinspre Piața Muncii al Bulevardului Decebal. Ulterior, însă, Primăria Sectorului 3 a închis respectiva porțiune de bulevard, începând de la ieșirea din piață și până la intersecția cu străzile Delea Noua și Dristorului.

  De ce a făcut primăria de sector așa ceva? Din cauză că avea nevoie să sape în zona bulevardului pentru a construi, în subteranele acestuia, o parcare pentru mai mult de 700 de autovehicule.

  Inițial, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a promis că circulația în zonă se va deschide pe 15 septembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. A trecut o lună, apoi încă una, iar bulevardul tot șantier deschis a rămas.

  Citește și: ALEGE ASUMAT: 500.000 de mucuri de țigară au fost colectate și valorificate energetic

  În cele din urmă, însă, în prima parte a lunii decembrie, Primăria Sectorului 3 a anunțat că deschide în curând circulația. Pe 15 decembrie traficul pe segmentul de bulevard s-a reluat în sfârșit. S-au deschis doar câte 2 benzi pe sens (nu toate 3 de pe sensul dinspre Piața Muncii spre Piața Alba Iulia și nici toate cele 4 benzi de pe sensul opus).

  Greu de înțeles este, însă, de ce – deși sectorul de bulevard dintre intersecția cu strada Delea Nouă și până la Piața Muncii s-a deschis – autobuzele de pe traseul 104 nu folosesc încă ruta. Ba dimpotrivă, acestea continuă să se îngrămădească pe străduțele mici, cu o bandă pe sens, pe care au fost nevoite să circule în perioada în care bulevardul a fost impracticabil.

  De ce se întâmplă așa? Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 au transmis că porțiunea de bulevard a fost reconstruită trainic, iar autobuzele pot circula fără nicio restricție pe el. În plus, chiar dacă nu s-a reluat circulația pe toate benzile bulevardului, e destul loc pentru autobuze. Oficialii Primăriei Sectorului 3 au mai transmis și că decizia de a reconfigura traseul 104 nu aparține, însă, primăriei de sector, ci STB SA.