Cum a apărut Gabriela Firea la Primăria Capitalei. ”Ne protejăm de virușii guvernamentali”

    513

    Criza coronavirusului din China, se pare că ”a lovit” și Primăria Capitalei. Doamna Primar General a apărut la ședința de consiliu altfel decât de obicei îmbrăcată. Gabriela Firea a decis să se prezinte la ședința de astăzi a Consiliului îmbrăcată într-un halat și cu o mască de protecție pe față, același lucru făcându-l și consilierii PSD. Se pare că motivul invocat a fost ”să se protejeze de virușii guvernamentali”.

    „Am venit cu măști de protecție și halate, și eu și consilierii generali. Ne protejăm de virușii guvernamentali. Avem peste 1.905 de cazuri de gripă raportate doar la școlile de stat, dar în continuare pe site-ul instituției Guvernului, numărul cazurilor trecute în dreptul Capitalei rămâne 92”, a spus Firea.

    Firea a vorbit din nou despre controalele anunțate la Primăria Capitalei de ministrul de Finanțe Florin Cîțu. Ea a spus că a pregătit un birou cu sare, pâine și ștergar pentru a întâmpina controlul.

    Citește și: Pe ce vrea Primăria Capitalei să cheltuie 2,1 miliarde de euro în 2020

    Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, anunța luni, 27 ianuarie 2020, că va trimite o inspecție economico-financiară la Primăria Capitalei, condusă în prezent de Gabriela Firea, deoarece a aflat că în ultimii zece ani „nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor”.

    ”Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo. Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu. Aș vrea să văd cine a evaluat execuția bugetară. Și am aflat, surprins, că n-a mai fost o inspecție economico-financiară, n-a mai fost evaluată de la MFP, Primăria Capitalei de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor la bugetul Capitalei”, a completat ministrul Finanțelor.