Exerciţiu de recunoştinţă

463

Traversăm o perioadă dificilă. Nu ştim cât va mai dura sau cum va arăta viitorul nostru. De aceea este indicat să trăim în PREZENT. Momentul de acum este momentul nostru. O modalitate de a trăi în prezent este practicarea RECUNOSTINŢEI. Recunoştinţa este o ancoră bună pentru prezent. Ne ajută să ne focusam pe lucrurile care merg bine în viaţa noastră, şi pe care, cel mai adesea le trecem prea repede cu vederea.

Ce beneficii aduce recunoştinţa?

  • Ajută la îmbunătăţirea condiţiei fizice
  • Ajută la o odihnă mai bună
  • Contribuie la îmbunătăţirea stării psihice
  • Contribuie la creşterea empatiei
  • Reduce tensiunea şi riscul de conflict
  • Ajută la o mai bună conectare cu ceilalţi
  • Contribuie la creşterea încrederii în sine

Îţi propun un exerciţiu de recunoştinţă. Timp de 2 săptămâni încearcă să ţii un jurnal al recunoştinţei. În fiecare zi, ia-ţi 10 minute şi notează 2-3 lucuri pentru care eşti recunoscător. Poate să fie vorba de o discuţie cu cel mai bun prieten sau despre o mini victorie la locul de muncă. Vor exista şi zile în care vei simţi că nimic nu merge cum trebuie. Nu te îngrijora, poţi să treci chiar şi lucrurile simple care ţi-au adus bucurie, precum un asfinţit de toamnă sau prepararea unei mâncări gustoase.

Scrisul ajută mai mult decât ne putem imagina. Ne ajută să punem o parte din noi pe hârtie şi să ne eliberăm de gânduri.

La finalul celor 2 săptămâni, aşează-te confortabil şi reciteşte toate lucrurile pentru care ai fost recunoscător. Te va ajuta să te pregăteşti pentru următoarele 2 săptămâni de practicare a recunoştinţei 😊.

O altă idee este să faci un borcan al recunoştinţei. Poţi folosi post notes în formă de inimioară pentru un plus de optimism.  Scrie gânduri bune şi frumoase, despre tine, despre lumea înconjurătoare. Când vei simţi că ai un moment mai dificil, deschide borcanul şi alege la întâmplare un gând frumos.