Judecătorii fac lumină în scandalul dintre Primăria Sectorului 4 și directoarea de la Gheorghe Șincai. Vezi decizia magistraților

  1458

  Directoarea Colegiului Național Gheorghe Șincai a demisionat în urmă cu două săptămâni, iar gestul ei părea că a trecut neobservat. Spriritele s-au reîncins însă, întrucât profesoara Silvia Musătoiu a acuzat public presiuni politice care ar fi determinat-o să renunțe la șefia școlii. În replică, primăria vine și îi amintește că inclusiv judecătorii au stabilit, încă din aprilie, că de fapt, contractul de management financiar pe care trebuia să-l semneze este unul legal!

  Silvia Musătoiu a declarat, pentru edupedu.ro, că și-a depus demisia pe 11 iunie și că decizia i-ar fi aparținut în totalitate. Cu toate acestea însă, declarațiile sale pentru portatul sus menționat lasă impresia că profesoara nu a mai rezistat presiunilor la care ar fi fost supusă. „Cred că nu este un moment bun ca eu să fiu director, într-o astfel de atmosferă de conducere la toate nivelurile de deasupra Colegiului. Mă refer la ceea ce are școala deasupra în mod direct și aici vorbesc despre inspectorat, despre primărie, despre minister. Este o lume care nu este a mea”, susținut public Silvia Musătoiu.

  Adevărul este însă, ca de obicei, la mijloc, întrucât, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, judecătorii ar fi decis, încă din aprilie, că acel contract de management financiar pe care directorii de școli trebuie să îl semneze cu primăria este unul legal, ceea ce înseamnă că si directorul de la Șincai avea obligația legală să îl parafeze.

  Citește și: Va fi HAOS în Capitală: circulația tramvaiului 41, OPRITĂ timp de două luni

  Așa cum autoritatea locală a arătat și în trecut, contractul de management financiar încheiat între Primăria Sectorului 4 și unitățile de învățământ din Sectorului 4 este legal și nu are alt scop decât eficientizarea cheltuielilor și direcționarea fondurilor către nevoile reale ale școlilor. Acest lucru a fost statuat chiar și de instanța de judecată în procesul în care doamna profesor Silvia Mușătoiu, fostul director al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” a solicitat suspendarea hotărârii Consiliului Local nr. 305/05.12.2019, prin care a fost aprobat contractul de management financiar menționat mai sus. Prin urmare, refuzul semnării acestui act, deosebit de important, reprezintă în mod clar un ABUZ! Pentru exemplificare, dosarul la care facem referire se află pe rolul Tribunalului București și poartă numărul 6651/3/2019. Decizia menționată mai sus a fost propunțată în data de 15.04.2019. Prin urmare, nu se poate presupune ca doamna profesor Silvia Mușătoiu nu o cunoaște, ci că dumneaei a refuzat constant să respecte atât legea, cât și sentința judecătorească și să semneze contractul”, arată primăria în comunicat.

  Autoritatea locală continuă și îi bate obrazul fostei directoare a colegiului Șincai, acuzând-o că de fapt, ar fi putut să pună punct scandalului fără să mai pună paie pe foc. „Este regretabil faptul că nici măcar acum, în ceasul al 12-lea și în asemenea condiții, doamna profesor Silvia Musătoiu nu alege să lase deoparte orgoliile personale și, la aproape două săptămâni de la momentul în care și-a depus demisia, încă invocă, deși nu direct,  false presiuni care ar fi determinat-o să renunțe la postul de conducere pe care l-a ocupat în ultimii 6 ani. Ba din contră, a continuat să atribuie contracte, fără licitație și în lipsa contractului de management menționat”, spune primăria, care publică și o listă achizițiilor parafate de Silvia Musătoiu fără licitație.

  AICI LISTA ACHIZIȚIILOR FĂRĂ LICITAȚIE