Nicușor Dan își dorește o a doua Grădină Zoologică în București

  293

  Nicușor Dan a anunțat că dorește să facă o Grădină Zoologică pe terenul aflat în spatele Stadionului Ghencea din București. Aceasta s-ar întinde pe 60 de hectare, însă pentru a putea fi realizată este nevoie de acordul Ministerului Apărării.

  Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că vrea să ceară Ministerului Apărării acordul pentru a crea o Grădină Zoologică pe terenul din spatele Stadionului Ghencea. Proiectul este unul mai vechi al PMB. “Proiectul ăsta, așa cum este, își găsește locul pe terenul viran din spatele Stadionului Ghencea. Pentru asta însă, trebuie să avem acordul proprietarului terenului, care este Ministerul Apărării”, a declarat primarul Capitalei.

  Vechiul proiect prevede ca această Grădină Zoologică să fie realizată vis-a-vis de cea aflată în Băneasa. Cu toate astea, pentru a realiza grădina în zona respectivă, ar fi necesară o defrișare masivă pe care Nicușor Dan nu o susține.

  Nicușor Dan a transmis și că dorește să unească acest proiect, cu un alt proiect amplu de infrastructură. Mai exacta, primarul general dorește să realizeze o șosea care să unească strada Brașov și Șoseaua Alexandriei. “Această șosea trebuie să treacă tot pe un teren al Ministerului Apărării. Și în discuția pe care am avut-o cu cei de acolo, de la minister, am discutat de ambele”, a declarat edilul Capitalei.

  Până acum, discuțiile avute cu Ministerul Apărării nu au fost finalizate. În anul 2020, în timpul campaniei electorale, Nicușor Dan a promis că va realiza o pădure urbană de circa 20 de hectare pe terenul aflat în spatele Stadionului Ghencea.