Patriarhul Daniel a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti: Ce a scris Gabriela Firea pe document

  596

  Gabriela Firea a oferit, joi, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de cetățean de onoare al Municipiului București. Ceremonia a avut loc la Reședința Patriarhală începând cu ora 18:00.

  Primarul Bucureştiului a menţionat că a făcut „din tot sufletul” propunerea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru acordarea distincţiei şi a reamintit „contribuţia imensă a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române la spiritualitatea şi educarea poporului român”.

   

  Oficialul a evidenţiat sprijinul Patriarhului Daniel „pentru toate categoriile vulnerabile, pentru copii, vârstnici, bolnavi, pentru familii” amintind „toată implicarea în viaţa societăţii noastre româneşti şi a comunităţii din capitala României”.

   

  Citește și: Expoziție de artă la Primăria Sectorului 6

  La rândul său, Patriarhul Daniel a precizat că este „foarte recunoscător pentru acest titlu deosebit” care aparţine deopotrivă şi Bisericii. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a mulțumit pentru acordarea acestui titlu simbolic, dar şi pentru întreaga colaborare fructuoasă a Patriarhiei Române cu Primăria Generală.

   

  Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărât acordarea titlului de Cetăţean de Onoare Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa ordinară din data de 31 ianuarie 2019.

   

  Pe diploma primită de Patriarhul Daniel sunt scrise și motivele pentru care i-a fost acordat titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului: ”în semn de recunoaștere a activităților pastoral-misionare, liturgice, culturale și social-filantropice desfășurate pe plan național și internațional”.