Primăria Capitalei a semnat contractul pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea

985

Primăria București a atribuit contractul pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulvevardul General Vasile Milea, de la intersecţia cu Bulevardul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).  Pentru contractul scos la licitație încă din 5 mai 2020 au fost depuse două oferte.

“Pe 30 decembrie s-a semnat contractul cu Urban Profile Grele – Swietelsky – TIAB, iar atribuirea în E-licitație e cu data de 4 ianuarie 2021. Valoarea contractului este de 18,5 milioane de lei”, scrie un utilizator al forumului Asociației Metrou Ușor. Câștigătorul licitației a fost stabilit pe 3 decembrie 2020, după o perioadă de evaluare de peste cinci luni, confom informațiilor din SEAP.

Proiectul privind reabilitarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea, pe o lungime de 1,1 kilometri cale dublă, a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în vara lui 2018. Lucrările presupun modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul Vasile Milea, de la intersecţia cu Bulevardul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV, linie comună a tramvaielor 1 şi 10.

Citește și: Primăria Capitalei va beneficia de sprijinul Guvernului pentru a ajunge la o situaţie financiară stabilă

Potrivit proiectului de hotărâre, se vor face lucrări la linia de tramvai, la reţeaua de contact, precum şi la peroanele liniilor de tramvai, acestea urmând să fie înlocuite cu unele prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, pasaje pietonale la capetele peroanelor, gard de protecţie şi adăposturi pentru călători, indicatori de staţie, coşuri de gunoi şi benzi reflectorizante. Peroanele vor fi echipate şi cu marcaj rutier tactil, pentru persoanele cu deficienţă de vedere.

Municipalitatea argumentează necesitatea investiţiei prin faptul că starea liniei de tramvai este precară şi nu mai permite o circulaţie sigură pentru călători, şina fiind uzată, infrastructura s-a tasat neuniform, creând denivelări, dimensiunile peroanelor nu sunt în concordanţă cu standardele în vigoare, fiind degradate. Primăria Capitalei susţine, de asemenea, că linia de tramvai 1 este una din liniile eficiente, având un număr mediu de 50.813 îmbarcări pe zi, în timp ce linia de tramvai 10 are un număr mediu de 51.026 îmbarcări pe zi.

„Acestea leagă cartiere importante ale oraşului şi totodată se realizează legătura cu transportul subteran (metrou). Din traseul total de 26,6 kilometri cale simplă pentru linia 1 şi 26,6 kilometri pentru linia 10, porţiunea de pe Bulevardul Vasile Milea de 1,1 kilometri cale dublă este nemoderinzată şi va fi supusă lucrărilor de modernizare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru acest proiect, Municipiul București a încheiat în data de 24.05.2019 contractul de finanțare nr. 4311 cu Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București Ilfov, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul regiunii București-Ilfov.