Primele probe pe timp de zi ale tramvaielor Imperio în București. În scurt timp, ar trebui să iasă pe traseu

470

Noile tramvaie Astra Imperio, cumpărate de Primăria Municipiului București, au efectuat primele probe pe timp de zi. Acestea au circulat pe linia tramvaiului 41.

STB SA a început să facă pregătirile necesare pentru a introduce în circulație noile tramvaie Astra Imperio. În 30 noiembrie 2022, acestea au circulat pe linia tramvaiului 41 în primele probe de zi.

Citește și: Muzică live în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie la Tîrgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei

Tramvaiele urmează să circule în zilele lucrătoare, după ora 10. În scurt timp acestea urmează să fie scoase pe traseu în serviciu comercial cu călători, conform mobilitate.eu.

Deși, în mod normal, nu va mai dura mult până când bucureștenii vor putea circula cu aceste tramvaie, nu a fost încă stabilit un termen exact pentru acest lucru.

“Marcăm o bornă importantă, fiind pentru prima dată când unul din tramvaiele Imperio a ieșit la traseu pe parcursul zilei. Tramvaiul merge impecabil, în ciuda criticilor negative, călătoria cu tramvaiul este una confortabilă, fără zdruncinături și fără scârțâituri sau troncăneli. Plecările de pe loc aproape că nu se simt, iar sunetul motorului este aproape inexistent. Publicul călător era surprins și bucuros să vadă tramvaiul pe traseu, mulți dintre ei îndreptându-se spre tramvai să se urce. De asemenea, nu puțini au fost cei ce se uitau mirați sau cei care filmau, fiind clar că bucureștenii așteaptă intrarea tramvaielor pe traseu. În zilele următoare, vom continua să vedem tramvaie Imperio în probe pe timp de zi, acestea începând să facă rodajul și în timpul programului.
Tramvaiul a staționat maxim 10 minute la fiecare capăt, plecând mereu aproape de turul din față, pentru a nu creea confuzie, blocaje sau aglomerări pe traseu”, se precizează pe pagina de facebook a Regiei Autonome de Spotting București.

Tramvaiele au fost omologate,urmează recepția

Autoritatea Feroviară Română (AFER) anunța la finalul săptămânii trecute că tramvaiele Imperio, ce vor circula în Capitală, au fost omologate.

Omologarea vehiculelor dedicate transportului public de suprafață a fost făcută la solicitarea Primăriei Municipiului București. Astfel că, neînțelegerile pare că au luat sfârșit, iar Primăria Capitalei nu ar trebui să aibă alte motive pentru care să întârzie recepția noilor tramvaie Imperio.