Putem plăti cu cardul contactless la toate stațiile de metrou din București

  578

  Metrorex anunță că a implementat în 43 de stații sistemul care permite plata și deschiderea porților de acces prin simpla apropiere a cardului bancar contactless. Astfel, de acum înainte se poate achita cu cardul contactless în toate stațiile de metrou.

  “Metrorex, în colaborare cu Banca Comercială Română au finalizat implementarea noii soluții de plată cu cardul contactless, în 43 de stații de metrou din București în care accesul a fost modernizat prin introducerea porților batante de acces, astfel încât în acest moment în stațiile de metrou, călătorii beneficiază de soluția de plată cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa.

  Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porți de acces și utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât și deblocarea porților de acces să fie extrem de rapide”, anunță compania într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, călătorii trebuie doar să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA.

  Citește și: Ministrul Educației: NU există motiv pentru închiderea școlilor

  Nu contează ce bancă a emis cardul și nu există comisioane bancare în acest sens.

  Costul unei călătorii rămâne același – 2,5 lei.

  În cazul în care un călător vrea să plătească mai multe intrări cu același card, trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta “+” (plus) de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

  În 10 stații se putea deja plăti astfel cu cardul, așa că acum se poate achita în acest fel călătoria în toată rețeaua de metrou din București.

  Metrorex mai precizează că prin “extinderea noului sistem de plată contactless, Bucureștiul este poziționat pe harta puținelor orașe din Europa care oferă astfel de facilități moderne de acces la metrou”.