REC Immpuls a finalizat prima fază a primei şcoli din Bucureşti, care urmează în totalitate programa germană

  610

  REC Immpuls, filiala regională a grupului REC Partners Gmbh, a finalizat prima etapă de construcție a celui mai nou campus pentru singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania, Deutsche Schule Bukarest.

  Încă de la începutul proiectului, REC a fost implicată în organizarea concursului de arhitectură, în coordonarea și supervizarea activităților de proiectare, organizarea licitației pentru constructor, dar și coordonarea și supravegherea execuției lucrărilor. Investiția în construcția primei faze a campusului DSBU se ridică la 10 de milioane de euro din investiția totală de 20 de milioane de euro necesară realizării întregului proiect.

  „Dincolo de activitatea clasică de project management, REC s-a implicat și în optimizarea soluțiilor tehnice, dar și în finanțarea proiectului și găsirea de sponsori pentru DBU. Consultanța, proiectarea și project managementul proiectelor de școala reprezintă o arie de expertiză importantă, pe care REC o desfășoară de ani buni în Germania. Ne bucurăm să implementăm aceleași standarde și în România, mai ales în cadrul unui proiect unic, precum noul campus de la Deutsche Schule Bukarest” – a precizat Rafat Kamal, partener REC.

  Teren de 21.300 mp donat de Petrom

  Campusul Deutsche Schule Bukarest este construit în două faze, pe un teren cu suprafața de 21.300 mp donație din partea Petrom și o suprafață construită desfășurată de 10.950 mp, localizat în zona de nord a Bucureștiului, având alături un alt proiect de anvergură conceput și coordonat tot de REC, și anume Petrom City.

  Școala cea nouă va putea acomoda 500 de elevi și va integra toate formele de învățământ preuniversitar. Campusul dispune de un laborator de fizică, un laborator de chimie, un laborator IT dotat la standarde foarte înalte, o bibliotecă, spații mari și deschise pentru clase, o sală de sport, trei terenuri de sport, o pistă de atletism, cantină proprie, un auditoriu ultramodern pentru spectacole și serbări. Activitatea de construire s-a desfășurat inclusiv pe durata perioadei stării de urgență, urmând ca Deutsche Schule Bukarest să fie inaugurată în septembrie 2020.

  Citește și: Consiliul General (CGMB) a aprobat divizarea Energetica prin transferul patrimoniului către Termoenergetica şi Energetica Servicii Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat divizarea Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA, prin transferul patrimoniului său către companiile municipale Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA

  “Promisiunea noastră a fost să începem anul școlar 2020–2021 într-o clădire nouă și, în același timp, modernă. Culminăm prin a fi una dintre cele mai moderne școli din Europa, iar în septembrie ne putem bucura de toate facilitățile pe care ni le aduce această școală. Iar pentru asta mulțumim tuturor partenerilor care ne-au susținut, îndeosebi REC, care a fost alături de noi încă de la început” – a declarat Friederike Gribkowsky, președintele consiliului director DSBU.

  Aria de expertiză a lui REC include servicii variate pentru clienți consacrați precum Petrom City, Promenada Shopping Center, Millennium Tower, Metropolis Center, Charles de Gaulle Plaza. În prezent, REC și-a extins portofoliul cu alte câteva proiecte importante printre care se numără Smart Office Dorobanți, The Mark și Orhideea Towers. DSBU este singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate.  DSBU urmează programa şcolară a landului Baden-Württemberg, iar cursurile se desfăşoară în limba germană.  Întregul demers se bucură de sprijinul ambasadelor Germaniei, Austriei şi Elveţiei, precum și a unor parteneri precum Petrom City, BCR și Țiriac Holding.