Se aprind luminițele de Crăciun în București. Pe unde și cum va fi luminată Capitala

  216

  Anul acesta vom avea în București lumini de Crăciun, care se vor aprinde mâine seară, pe 1 Decembrie, odată cu iluminatul public de seară.

  Primăria Capitalei a anunțat că instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, că anul acesta nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente.

  Citește și: Nicușor Dan spune că e la curent cu problemele termoficării din București

  Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum:

  • Bulevardul Magheru
  • Piaţa Universităţii
  • Piața Romană
  • Bulevardul Lascăr Catargiu
  • Bulevardul Kiseleff
  • Bulevardul Unirii
  • Piaţa Presei Libere

  Între timp, în București au fost deschise deja mai multe Târguri de Crăciun. În Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului, este Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei, unde bucureștenii se pot da în cea mai mare roată panoramică din țară, dar unde sunt și alte atracții, plus căsuțele de unde poți cumpăra  cu mâncare, băutură și cadouri.

  De asemenea, în Parcul Drumul Taberei este deschis West Side Christmas Market, târg de Crăciun unde a fost montată și aprinsă cea mai mare perdea de lumini din țară.

  Târg de Crăciun și la Muzeul Satului

  Un târg de cadouri de Crăciun, cu obiecte şi bucate tradiţionale româneşti, ateliere şi vernisajul unei expoziţii, este deschis de astăzi la Muzeul Satului și până la 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

  La târgul de la Muzeul Satului putem găsi  de la păpuşi la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia la miere, cozonaci, murături, dulceţuri şi zacuscă, sucuri naturale şi siropuri de leac, cadourii de la meşterii veniţi din toată ţara.

  Azi, de Sfântul Andrei, are  loc vernisajul expoziţiei ”Masca în Teatru”. Acesta este un proiect al Asociaţiei Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Universitare din România şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

  Pentru copiii mai este pregătit, pentru 6 decembrie, teatrul de umbre, unde le va fi prezentată Legenda lui Moş Nicolae. Asta în vreme ce părinţii şi bunicii vor putea participa, tot de Sfântul Nicolae,  la Târgul caritabil organizat de Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti (SSFB), al cărui scop este de a ajuta organizaţia Hope and Homes for Children.

  În ziua de 1 decembrie 2022, cu prilejul Zilei Naționale a României, intrarea în Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” va fi gratuită pentru publicul larg.

  Accesul în Muzeu se va face numai pe la porțile din Șoseaua Kiseleff numerele 28 și 30. Porțile Miorița (Debarcader Herăstrău) și Transilvania (Aleea Michael Jackson-Arcul de Triumf) vor fi închise ca urmare a măăsurilor de securitate luate pentru parada de 1 Decembrie.