„Tunul” de 13 milioane de euro dat la Primăria Sector 5 pentru anveloparea blocurilor

    630

    Anveloparea a 46 de blocuri din sectorul 5, condus de primarul Daniel Florea, s-a transformat într-un portret al umilinței cetățenilor: lucrările sistează la unele imobile, cu schelele deja montate și geamurile ferecate cu lacăte de gard.

    La altele nici nu au început, iar norocoși sunt doar cei ce și-au izolat singuri apartamentele chiar și la ultimul etaj.  Lucrările de reabilitare aveau ca termen de finalizare luna iunie 2019, însă locuitorii din Rahova incluși în proiectul de reabilitare au fost nevoiți să întâmpine prima scădere bruscă a temperaturii din luna septembrie fără blocuri izolate.

    Este vorba de imobile de pe Strada Sebastian din București, pe care reporterii Libertatea le-au vizitat încă din luna februarie, când au documentat subiectul tunului de 13 milioane de euro (aproximativ 63 de milioane de lei) dat la Primăria Sectorului 5 pentru anveloparea blocurilor.

    Citeștie și: Harta infracțiunilor în București. Cele mai periculoase sectoare din Capitală

    Cele trei licitații s-au făcut la sfârșitul anului trecut, iar contractele i-au revenit unei firme fără sedii, cu un singur angajat! Acestea sunt: 22 de milioane de lei (4,7 milioane de euro) pentru 14 imobile; 20,9 milioane de lei (4,4 milioane de euro) pentru 12 imobile; 19,5 milioane lei (4,16 milioane de euro) pentru 20 de imobile.

    Blocurile nu au fost izolate, iar localnicii spun că nu știu când vor fi gata, pentru că lucrările stagnează de ceva vreme. „După ce au început într-un ritm OK, chiar alert, în primele câteva săptămâni, în lunile iunie-iulie, totul a fost sistat de câteva săptămâni!”, a spus un localnic pentru Libertatea.
    De exemplu, în contractul care prevede anveloparea celor mai multe blocuri – 20 la număr – intră și Str. Sebastian nr. 27. Aici, alături de panoul care spune clar că lucrările urmau încheiate vara, pe 20.06.2019, scenele sunt ale unui șantier abandonat.


    Deși pe SEAP apare un singur câștigător, Star Pro Center INTL, pe tabel apare o asociere de mai multe firme, din care fac parte și PBG Management & Engineering SRL, TPF Inginerie SRL plus Drum Concept SRL desi în sistemul electronic de achiziții publice nu scrie nicăieri că este posibilă subcontractarea lucrărilor.