100.000 de măști antigripale. Câți bani a dat pe ele Primăria Capitalei

  516

  Au fost puse la dispoziția cetățenilor 100.000 de măști antigripale. Gabriela Firea, primarul Capitalei a găsit o soluție pentru prevenirea epidemiei de gripă. Suma la care se ridică această achiziție este uriașă. Firea a anunțat de unde a făcut rost de măștile sanitare.

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe 27 ianuarie că se vor găsi soluții pentru achiziționarea măștilor sanitare de protecție, care să fie distribuite călătorilor din autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB. De asemenea, Firea a menționat că acceptă și donații pentru epidemia de gripă.

  Pe 31 ianuarie, Firea anunțase că 100.000 de măști vor fi puse la dispoziția călătorilor. Achiziția acestor măști se poate face de la punctele de vânzare a cartelelor și de la șoferi. De asemenea, și controlorii urmau să le ofere călătorilor măști de protecție.

  În plus, măștile sanitare achiziționate de Primăria Capitalei se ridică la suma de 27.750 de lei. Iata de la cine si cum le-a cumparat STB.

  Citește și: Netcity Telecom, reacţie după amenda primită de la Consiliul Concurenţei

  Potrivit Primăriei Municipiului București (PMB, articolele sanitare au fost cumpărate de la un mare comerciant de profil.

  „Pentru achiziția măștilor de protecție, au fost transmise cereri de ofertă către furnizorii de profil de pe piață. În urma selecției de oferte (realizată de către STB SA), au fost achiziționate, prin procedură de achiziție directă, 150.000 de bucăți (respectiv 3.000 de cutii) de la SC DENTSTORE SRL, în valoare totală de 27.750 lei (deci 9,25 lei cutia sau 0,185 lei o mască).

  Menționăm că, în această perioadă, pe piață se înregistrează o cerere crescută de astfel de măști de unică folosință. (…)

  Începând cu data de 31.01.2020, STB SA a demarat distribuția a 100.000 măști de protecție de unică folosință, atât prin conducătorii de vehicule și controlori, cât și la punctele de vânzare a legitimațiilor de călătorie.

  În perioada următoare, în funcție de consum și de necesități, urmează ca furnizorul să livreze restul de 50.000 de măști de protecție, conform comenzii de achiziție”, a transmis PMB.