Un nou succes de-al lui Nicușor: a pierdut procesul cu SANADOR, în care a refuzat să dea autorizația pentru centrul de terapie cu protoni

56

Curtea de Apel București a respins recursul făcut de primarul general Nicușor Dan în procesul cu compania Sanador, fiind obligat să achite amenda și penalitățile decise.

Solutia pe scurt: Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 05.06.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, potrivit minutei CAB.

Citește și: Nicușor Dan, blocat în logica de activist anti-sistem pe care o avea înainte de 2020

Judecătorii Curții de Apel București au respins astfel recursul lui Nicușor Dan împotriva deciziei din 29 ianuarie, prin care Tribunalul București l-a obligat pe edilul Capitalei sa plătească pentru refuzul de a emite autorizația de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador, centrul de terapie cu protoni pentru copii.

Edilul Capitalei refuză, de mai multe luni, să emită o autorizație de construire pentru Spitalul Sanador, cu toate că judecătorii au decis, definitiv și executoriu, că solicitarea Spitalului Sanador, în vederea construirii unei clinici de oncologie, respectă toate prevederile legale.

Sentința prevede ca primarul general să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi în care întârzie să emită autorizație de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador, plus penalități zilnice de 100 de lei.

Totul a început  în februarie 2022, când Nicușor Dan a emis o adresă prin care înștiința Sanador de refuzul privind emiterea autorizației de construcție pentru centrul de terapie cu protoni pentru copii, conform Gândul.ro.

Respectiva autorizație de construire aflată în litigiu are ca obiect extinderea clinicii Sanador – regim de înălțime 2S+P+5E-6E (cu monument istoric încorporat, în regim de înălțime Sp+P+M) – cu un corp nou de construcţie (Centru Oncologic) în regim de înălțime S+P+6E.

Nicușor Dan a transmis că ”proiectul propus nu respectă prevederile regulamentului de urbanism al zonei CA2 aferent Planului Urbanistic General, cel puţin în privinţa retragerilor laterale”. Potrivit primarului general, documentația de urbanism este reglementată de Planul Urbanistic General (PUG) și nu de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) str. Sevastopol nr. 3A, Sector 1.

Instanța de judecată l-a obligat pe Nicușor Dan, prin hotărâre definitivă și executorie,  elibereze în cel mai scurt timp această autorizație de construire.

Primarul general a fost prezent în sala de judecată, la proces.  El va fi obligat să plătească penalitățile din propriul buzunar.