Sub nasul lui Nicușor și al Clotildei a apărut o nouă cârciumă, în Herăstrău, pe spațiul verde! Să fie primită!

131

Au promis în campania electorală de acum patru ani că vor salva spațiul verde din București. Dar, și Clotilde Armand, și Nicușor Dan nu au reușit să refacă parcurile istorice din Capitală. De exemplu, Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), nu doar că arată ca după război, dar este și bombardat de cârciumi, care apar ca ciupercile după ploaie.

Astfel că un nou restaurant cu specific italian s-a deschis pe spațiul verde din cea mai mare grădină urbană a Capitalei.

Citește și: Primăria lui Nicușor Dan a cheltuit peste 8 milioane de euro pe procese!

Parcul Herăstrău din nordul Bucureștiului se degradează pe zi ce trece. Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri Parcuri București (ALPAB), l-a lăsat de izbeliște. Aleile de pe marginea lacului sunt rupte la propriu, fiind un adevărat pericol pentru trecători, mai ales pentru cei care se aventurează să meargă pe aici cu bicicletele.

Cu toate acestea, în tot acest tablou dezolant, încă se mai deschid restaurante pe spațiul verde. Recent, o nouă cârciumă cu specific italienesc s-a deschis în apropiere de Șoseaua Nordului, în mijlocul parcului, pe spațiul verde, printre copaci, populând aleile parcului cu zeci de autoturisme.

Localul se numește Octagon, iar pe Google Maps se poate observa că în septembrie 2023, restaurantul era în șantier. Gândul a cerut un punct de vedere de la ALPAB legat de prezența acestui restaurant în parc, însă instituția din subordinea lui Nicușor Dan nu a oferit un răspuns. Este situat ca adresă de corespondență la adresa: Șos. Nordului 7-9.

Parcul Herăstrău este situat în zona de nord, delimitat de B-dul Constantin Prezan, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești și Șoseaua Regele Mihai I. A fost construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău.