De ce ales PNL să-l susțină pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei

  920

  Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat joi că vor intra în cursa pentru Primăria Capitalei cu Nicușor Dan. Despre decizia PNL, Violeta Alexandru, ministrul muncii care a primit aviz negativ, a spus că este cea mai bună, deoarece Nicușor Dan are cele mai mari șanse să o învingă pe Gabriela Firea.

  PNL mizează pe faptul că Nicușor Dan o va „învinge” pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei

  Violeta Alexandru, ministrul Muncii a declarat că Nicușor Dan le va garanta celor de la PNL obținerea scaunului de primar al Capitalei, prin urmare se alătură lor și îl va susține pe acesta. De asemenea, ministrul a mai adăugat că urmează ca PNL să vină cu un program politic care să răspundă nevoilor de dezvoltare a Capitalei.

  „Această candidatură ne dă garanția că vom avea rezultatul dorit, și anume înfrângerea Gabrielei Firea. Prin urmare, în perioada următoare, alături de echipa de campanie și de Nicușor Dan vom… face un program politic care să răspundă nevoilor de dezvoltare ale Bucureștiului”, a declarat Violeta Alexandru, la finalul ședinței Biroului Politic București al PNL.

  Citește și: Sume fabuloase “investite” în decursul unui an de politicieni și partide în reclame pe rețelele de socializare.

  Important de precizat este faptul că prima propunere a PNL a fost chiar Violeta Alexandru, însă varianta nu s-a bucurat de atât de multă popularitate, în rândul cetățenilor, iar astfel că Nicușor Dan a fost văzut drept o propunere mult mai solidă.

  „PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Bucureștiului și sectoarelor Capitalei. În urma ei a rezultat că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile, dar nu avem această garanție că pot câștiga în bătălia cu PSD. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, mai multe discuții care au vizat problematica Bucureștiului, soluțiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL. În zilele următoare, voi susține această propunere în fața PNL București, BEX și BPN al PNL”, a declarat Ludovic Orban.