Firea, total nemulțumită de deciziile luate de Comitetul pentru Situații de Urgență: Au bulversat milioane de bucureșteni

639
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea încă ocupă funcția de primar General al Bucureștiului, iar noile decizii luate de Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei au nemulțumit-o complet pe aceasta. Ea este de părere că bucureștenii au fost ”bulversați” de deciziile cotradictorii luate.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea acuză „haosul generat de deciziile contradictorii ale Comitetului pentru Situații de Urgență al Capitalei, care au bulversat milioane de bucureșteni”.

Totodată, aceasta afirmă că situaţia actuală „arată incapacitatea actualei puteri politice de a gestiona criza sanitară în care ne aflăm și falimentul sistemului clientelar patronat de premierul Orban„.

„Este clar că se impune demiterea actualului prefect – un personaj demn de Caragiale, uns în această funcție de actualul Guvern – , dar o astfel de decizie nu va schimba radical datele problemei.

Bucureștenii vor plăti în continuare factura incompetenței decizionale câtă vreme puterea politică și premierul Ludovic Orban nu vor înțelege că o situație pandemică de o asemenea gravitate trebuie gestionată împreună cu specialiști și cu oameni competenți.

Impostorii, semidocții și politrucii pe care îi promovează cu sârg, nu vor face decât să agraveze situația și așa extrem de gravă, resimțită de tot mai mulți români”, scrie Firea pe facebook.

Citește și: Gabriela Firea, despre prejudiciul anunțat de Florin Cîțu la Primăria Capitalei: E de râs

Gabriela Firea, apel către Orban

În același timp, Gabriela Firea face apel tranșant către premierul Ludovic Orban. Aceasta îi cere oficialului să nu mai promoveze persoane incompetente în funcţii publice și să pună sănătatea românilor pe primul loc.

”Domnule prim-ministru Orban, măcar în ceasul al doisprezecelea înțelegeți că interesul primordial al românilor este sănătatea! Lăsați deoparte interesele politice și de partid!

Tot mai mulți români se îmbolnăvesc, fac forme grave de infectare, spitalele nu mai fac față, iar locurile la terapie intensivă sunt insuficiente.

Este suficient că v-ați pus pe listele electorale prietenii și țuțerii, nu mai populați cu impostori și incompetenți instituțiile care trebuie să ia decizii pentru gestionarea crizei sanitare.

Factura loialității amicilor dumneavoastră o plătesc românii, care suferă pe patul de spital sau, poate, nici acolo, pentru că locurile sunt tot mai puține!”, scrie Firea pe Facebook.