Gabriela Firea, acuze din partea USR că organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani

  468

  USR Bucureşti o acuză pe Gabriela Firea că organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiului, fiind în derulare achiziţii în valoare de 1,2 milioane de lei la care se adaugă onorariile artiştilor.

  Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiul. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achiziţiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va creşte pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiştilor care, în mod ilegal, sunt ţinute la secret de CREART. Spre comparaţie, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro“, a transmis, USR Bucureşti.

  Citește și: Tramvaiele turcești vor circula în București, după autobuzele Otokar

  USR susţine că, în timp ce ţevile RADET crapă peste tot în Bucureşti, iar banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic, “Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri şi concerte”.

  USR Bucureşti consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetăţenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor şi abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers şi speră ca distracţia să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureştiul“, a mai transmis USR Bucureşti.