Gabriela Firea trage semnalul de alarmă! Numărul infectărilor cu coronavirus va crește după Paște

640

Primarul General, Gabriela Firea, a avertizat că până pe data de 15 mai, când expiră starea de urgență în România, nu dispare coronavirusul de tip nou, având în vedere că nu se poate inventa în trei săptămîni sau finaliza descoperirea unui vaccin.

Avertisment foarte îngrijorător lansat de Primarul General al Capitalei! În timp ce în România tot mai multă lume, inclusiv de la nivelul factorilor de răspundere, vorbește despre relaxarea restricțiilor impuse, pe fondul epidemiei de coronavirus, Gabriela Firea trage semnalul de alarmă.

Astfel, Firea a declarat că se aşteaptă la o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus după Paşte, deoarece nu toată lumea a respectat restricţiile impuse de autorităţi.

Citește și: Primăria Capitalei se apucă să repare frigidere și să monteze aragazuri pentru bătrâni

”În mod evident, în trei săptămîni nu ne aşteptăm la miracole. Ce se poate întîmpla în trei săptămâni? Nu dispare coronavirusul de tip nou, nu se poate inventa în trei săptămâni sau finaliza descoperirea unui vaccin, practic evoluţii semnificative nu vor fi în trei săptămâni, oricum nu în bine.

Ne aşteptăm, eventual, puţin în rău pentru că trebuie să recunoaştem că în zilele de Paşte cei mai mulţi oameni au înţeles să petreacă zilele de sărbătoare doar strict în familia de bază, dar altele, alte familii, nu au înţeles, şi-au făcut vizite”, a spus Gabriela Firea.

”S-au întâlnit în apartamente, în curţi, în case şi ne aşteptăm la o creştere a numărului de persoane care s-au contaminat în timpul Paştelui şi asta vom afla cam peste o săptămână, pentru că există şi această perioadă de incubaţie de o săptămână, două, prin urmare nu se pot întâmpla miracole în trei săptămâni”, a precizat Firea.