GEST fără PRECEDENT de Paști în București în pandemie! S-a auzit în mai multe cartiere

1311

În noaptea de Înviere, de Paști 2020, în multe cartiere din București, oamenii au auzit sunete care pe unii i-au revoltat. Cei mai mulți nu le-au înțeles sensul sub nicio formă!

În noaptea de Înviere, de Paști 2020, în multe cartiere, printre care Militari și Rahova, s-au auzit artificii! George Grigoriu a explicat care este explicația acestui gest: ”Artificiile au o anumită semnificație. În vechime, atunci când se aprindeau flăcările, se alungau duhurile rele. Era motivul pentru care, în trecut, se aprindeau artificii și se creau acele zgomote. Probabil aceasta este explicația și în momentul actual”.

 

Cum a ajuns Lumina Sfântă

Lumina Sfântă de la Ierusalim a coborât sâmbătă, în jurul orei 13:50, fiind împărţită apoi credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, într-o ceremonie restrânsă, fără participarea credincioşilor.

 

Citește și: Gabriela Firea, ajutor pentru pensionarii din Bucureşti! Se dau pachete cu mâncare şi produse

Tot în condiţii excepţionale impuse de pandemie, Lumina Sfântă a fost distribuită către delegaţii Bisericilor Ortodoxe. Aceştia nu au coborât din aeronave, ci au aşteptat să primească Lumina adusă de la Mormânt prin intermediari într-un convoi special însoţit de poliţie şi armată.

 

Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, arhim. Teofil Anăstăsoaie, a dus Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt delegaţiei conduse de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.