Nicușor Dan: Primăria Capitalei și primăriile de sector au circa 70.000 de angajați

609

Nicușor Dan estimează că Primăria Municipiului București și primăriile de sector au în total undeva la 70.000 de angajați. Noul primar a vorbit despre desființarea companiilor municipale, însă soarta angajaților va fi stabilită abia după un audit.

Întrebat dacă știe câți angajați are în acest moment, Nicușor Dan a spus că undeva la 35.000.

Răzpunzând unei alte întrebări referitoare la reducerile de personal pe care le fac alte autorități, precum cele din Bihor sau Caraș-Severin, Nicușor Dan a spus că vor fi desființate companiile municipale care sunt „niște trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitații”, mai puțin STB și Termoenergetica.

Citește și: Aer otrăvit în București?

„Nu pot să vă dau procentul în momentul acesta, însă vom face un audit financiar și de resurse umane în fiecare din aceste instituții și o să luăm decizia. Deosebirea față de cazurile pe care le-ați menționat vine din faptul că noi, în momentul de față, în București avem trei mari urgențe cu care trebuie să încep”.

Întrebat dacă, totuși, 35.000 nu e număr foarte mare de angajați, în condițiile în care bugetul este aproape falimentar și în care există alte șase administrații cu structuri similare (primăriile de sector – n.r.), Nicușor Dan a afirmat că cel mai probabil numărul total de angajați este de 70.000.

„Când facem auditul vom vedea ce e în plus”, a afirmat primarul.

Întrebat despre bugetul de salarii pe an, Nicușor Dan a răspuns că salariile din Primărie plus instituțiile din subordine ajung la 60 de milioane de lei pe lună, ceea ce înseamnă 700 de milioane de lei pe an, adică 17-18% din bugetul total.