Parcarea de tip park&ride de la Pantelimon, făcută de Primăria Capitalei cu 13 milioane de euro, zace goală și plină de deşeuri

45

Parcarea de tip park&ride de la Cora Pantelimon de 500 de locuri inaugurată anul trecut de Nicuşor Dan este plină de gunoaie, vandalizată, cu elemente ale instalaţiei electrice defecte şi goală mai tot timpul.

Pe lângă puţinele maşini parcate de cei care intră în București prin partea de est a orașului, de altfel scopul pentru care a fost construită, în ea sunt parcate şi foarte multe maşini abandonate.

Citește și: Podul Grant – Primăria Capitalei spune una, CFR îi contrazice!

Într-un răspuns remis G4Media.ro, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) susţine că, deşi parcarea se află în administrarea ei, de curăţenie ar răspunde Primăria Sectorului 2.

„Parcarea de la Cora Pantelimon a fost finalizată și recepționată de Primăria Municipiului București prin Direcția Generală Investiții. În prezent se fac demersurile pentru înscrierea în cartea funciară a parcării. După această etapă parcarea poate fi predată Administrației Străzilor București pentru întreținere și exploatare. Până la finalizarea procedurilor de predare, Direcția de Utilități Publice și Mediu – Serviciul de Utilități Publice și Monitorizare Spațiu Public Sector 2, București asigură periodic serviciile de curățenie în incinta parcării supraetajate din Șos. Pantelimon.”, se arată în răspunsul PMB remis G4Media.ro.

Primăria Sectorului 2 respinge categoric afirmaţia spunând că atunci când PMB îi va transmite dreptul de administrare, abia în acel moment va putea include parcarea în programul de salubrizare.

„Parcarea de la capătul tramvaiului 14 nu are cum să fie în planul nostru de curățenie pentru că nu este în administrarea noastră. Și nu avem cum să justificăm și să plătim echipe care să fie regulat să facă întreținerea necesară, atunci cand obligația este a unei alte instituții. Putem interveni atunci cand documentăm urgență sanitară (și asta nu e deloc trivial), însă de la intervenții de urgență până la un contract de întreținere (pe care doar administratorul – PMB – îl poate face) e cale lungă. Și îmi imaginez că cine a dat acel răspuns practic greșit, ori nu știe ce spune, ori a încercat să arunce un cartof fierbinte. Abia cand PMB ne va transmite dreptul de administrare, abia atunci vom putea include parcarea în programul de salubrizare”, a declarat pentru G4Media.ro, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.

Parcarea de la Pantelimon are 500 de locuri şi a fost făcută cu 13 milioane de euro. Funcționează non-stop, iar accesul este gratuit.

Deşi la parterul parcării este amenajat un terminal STB unde întoarce tramvaiul şi vin microbuzele și autobuzele, parcarea este evitată de şoferii care intră în oraş prin partea de est. Care e motivul? Călătorii susțin că transportul public suprateran nu este eficient, iar alternativa mersului cu metroul le este peste mână. Staţia de metrou Pantelimon se află la o distanţă de aproximativ 500 de metri de parcare.