Premieră la Spitalul Militar din Bucureşti: O echipă medicală virtuală se ocupă de pacienţii cu COVID-19

672

O echipă medicală virtuală şi-a început activitatea în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Militar Central, prin intermediul căreia medicii şi asistentele pot afla ce nevoi au pacienţii, fără a fi necesar să intre în salonul în care sunt internaţi, potrivit unui anunţ al unităţii sanitare.

„O echipă medicală completă, dar virtuală, formată dintr-un medic coordonator, un medic specialist, două asistente medicale şi două infirmieră şi-au început activitatea în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Militar Central. Cu ajutorul acestora, medicii şi asistentele vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienţilor”, conform informaţiei transmise, luni, de Spitalul Militar, pe pagina de Facebook.

Echipa medicală virtuală este reprezentantă de o reţea de tablete interconectate, având ca obiectiv limitarea expunerii corpului medical la contactul cu pacienţii diagnosticaţi cu COVID 19.

Citește și: Primăria Capitalei a fost salvată de intrarea într-o criză financiară fără precedent: BERD acordă un împrumut de urgenţă de 555 milioane lei, adică 115 milioane euro pentru ca primăria să-şi poată plăti un alt împrumut luat în 2015, care ajungea la scadenţă luni, 4 mai

„Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce tehnologia în acest caz îl reprezintă asigurarea unei comunicări directe, prin video-call, eliminându-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protecţie care blochează transmiterea sentimentelor de empatie, sprijin şi încredere, acestea fiind o parte importantă a unui act medical de succes. Astfel, pacienţii pot vedea chipul celor care îi îngrijesc, vor putea primi răspunsuri promte la toate întrebările şi framântările lor, iar asta nu înseamnă altceva decât o consolidare a parteneriatului nostru de sănătate, pentru sănătate”, menţionează sursa citată.

Oficialii spitalului subliniază că echipa medicală virtuală nu se substituie actului medical specializat, ea putând reprezenta o soluţie pentru cazurile medicale uşoare şi medii de COVID-19.