Primăria Capitalei, acuzații dure: Ministerul Sănătății practică „dubla măsură”

514

Ministerul Sănătăţii este acuzat de Primăria Capitalei de practicarea unei „duble măsuri” în raport cu municipalitatea în privinţa testării COVID-19. Administrația municipală spune că Ministerul Sănătății „a interzis” ca bucureştenii să fie testaţi gratuit la Arena Naţională, dar „încurajează” testarea în parcarea unui mall.

„Ministerul Sănătăţii interzice Primăriei Capitalei să testeze în mod gratuit bucureştenii, la Arena Naţională, în schimb încurajează testarea lor de către o firmă privată, pe bani mulţi, în parcarea unui mall! În urma prezentării de către mass-media a unor imagini şocante, care arată aglomeraţia de la un centru privat de testare pentru COVID-19, organizat în sistem drive-in în parcarea unui mall bucureştean, Primăria Capitalei îşi exprimă consternarea şi protestează în cel mai ferm mod cu putinţă împotriva dublei măsuri evidente practicate de Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în raport cu instituţia noastră”, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

Primăria Capitalei cere explicaţii „urgente” celor două instituţii în privinţa motivelor care au stat în spatele blocării, încă din prima zi, a proiectului „Testare Anticorpi”, demarat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, pe 10 iunie, la Arena Naţională, menţionând că spaţiile de testare şi măsurile de protecţie asigurate erau „net superioare” celor existente într-o parcare aglomerată de mall, aflată în aer liber.

Citește și: Revolta unui medic ATI din Bucureşti: ”Lumea a crezut că putem rezista doi ani şi că suntem inepuizabili. Nu suntem!”

„Dacă mai era vreun dubiu, imaginile prezentate de o importantă televiziune de ştiri, pe tot parcursul zilei de vineri, 10.07.2020, demonstrează fără putinţă de tăgadă că refuzul eliberării avizului de funcţionare de către DSP – pentru spaţiul amenajat de Primăria Capitalei la Arena Naţională – nu este motivat de lipsa unor dotări sau de nerespectarea unor reglementări, ci de alte consideraţii, pe care noi le intuim a fi politice.

Ce altă motivaţie ar putea exista pentru faptul că iniţiativele Primăriei Capitalei de testare a bucureştenilor, în mod gratuit, au fost în permanenţă blocate sau şicanate de autorităţi, în timp ce testarea cetăţenilor pe bani – şi nu puţini – în parcarea unui mall, este încurajată şi avizată fără nicio problemă”, a transmis PMB.

Campania „Testare anticorpi” viza testarea gratuită a 10.500 de bucureşteni, selectaţi în baza unui protocol de eşantionare stabilit în mod ştiinţific, a menţionat municipalitatea.

„Din păcate, proiectul municipalităţii, identic cu iniţiative similare lansate de autorităţile altor metropole europene, a fost stopat brusc de inspectorii DSP, la doar câteva ore de la lansare, în baza unor motive care acum devine evident că erau doar pretexte”, a adăugat PMB.