Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze parcul Cismigiu cu aproape 10 milioane de euro

  522

  Primăria Capitalei vrea sa reabiliteze parcul Grădina Cișmigiu, urmând să investească aproape 47 de milioane de lei (10 milioane de euro) în trei ani, potrivit unui proiect de hotărâre care ar urma sa fie aprobat pe 31 iulie.

  Valoarea totală a lucrărilor este de 46,8 milioane de lei, iar durata de realizare este de 36 de luni.

  Terenul este în proprietatea statului român și este administrat de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București. Grădina Cișmigiu are statutul de monument istoric.

  Citește și: Gabriela Firea face un anunț MAJOR: când încep lucrările la Spitalul Metropolitan din Capitală

  Obiectivele generale de intervenție, propuse în documentație:

  • refuncționalizarea modului de utilizare al parcului cu prezervarea și punerea în valoare a compozițiilor parcului cum ar fi: ansamblul Cetății, ansamblul Movilei, ansamblul terasei trandafirilor, ansamblul Rondului Român cu terasele de meditație;
  • revitalizarea peisageră a parcului prin aplicarea unor masuri eficiente și științifice de înlocuiri, toaletări, plantări, cu punerea în valoare reciprocă atât a vegetației, cât și a ansamblurilor construite și a oglinzii de apă;
  • conservarea și punerea în valoare a tuturor elementelor și pieselor istorice inventariate;
  • conservarea și protejarea speciilor și exemplarelor deosebite de vegetație și arbori;

  Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul de investiții “Reabilitarea peisagistică a parcului istoric Grădina Cilșigiu” ar urma sț fie discutat pe 31 iulie 2019.