Primăria Capitalei vrea să termine până în septembrie un bloc de locuințe sociale. Costă 6,7 milioane de euro, fără TVA

  785

  Primăria Capitalei vrea să construiască 600 de locuințe sociale, iar primul bloc va fi terminat în luna septembrie 2020, arată Compania Municipală Imobiliară București. Valoarea investiției pentru acest prim bloc este de 32,3 milioane de lei, fără TVA, adică 6,7 milioane de euro.

  Imobilul va avea 114 apartamente, astfel încât un cost mediu pe apartament ar fi de 59.400 de euro, fără TVA, potrivit calculelor noastre.

  Societatea municipalității a cumpărat un proiect imobiliar în zona Prelungirea Ghencea. Achiziția a avut loc în luna mai 2019, iar compania a pus drept condiție existența autorizației de construire. Terenul a costat la acel moment 5,3 milioane de euro.
  În luna august, Compania Imobiliară a semnat un contract de lucrări cu Trustul de Clădiri Metropolitane București, altă firmă deținută de Primăria Capitalei.

  Primăria Capitalei:

  ”Contractul de execuție lucrări prevede, într-o prima etapă, construcția, finalizarea, finisarea și predarea «la cheie» a unui imobil S+P+11E, situat în B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, sector 6. Acest imobil reprezintă doar prima etapă de implementare a proiectui imobiliar de circa 600 locuințe și peste 732 de locuri de parcare, cu destinația de locuințe sociale. Valoarea investiției, în această prima etapă, este de 32,3 milioane de lei (fără TVA). Durata de execuție a lucrărilor, pentru această prima etapă, este de 13 luni, iar termenul estimat pentru finalizarea acestui imobil este septembrie 2020”

  Citește și: Primăria Capitalei vrea să demarareze procedurile pentru amenajarea unui parc în Prelungirea Ghencea

  Suprafață totală construită va fi, în final, de 43.558 metri pătrați. Prima fază a proiectului cuprinde o clădire cu subsol, parter și 11 etaje, iar faza a doua va însemna construirea a șapte clădiri cu subsol, parter și cinci etaje.

  Locuințele vor fi acordate pe baza cererilor de locuințe sociale. ”În prezent, la Primăria Capitalei sunt înregistrate 3.790 de cereri de repartizare locuințe sociale, cu dosare aflate în diferite stadii de completare. Dintre acestea, 364 de solicitanți sunt pe lista de priorități pentru anul 2020, aceștia având dosarele complete, avizul comisiei, al CGMB și al Primarului General. Printre cele 364 de persoane sau familii se numără persoane cu dizabilități (90 de persoane), vârstnici care au fost evacuați în urmă retrocedării imobilelor și care nu au posibilitatea unui credit, precum și familii monoparentale cu copii aflați în întreținere, la limita marginalizării sociale”.

  Banii pentru proiect au fost alocați prin hotărârea 666/2017 a Consiliului General al Municipiului București. Hotărârea respectivă stipulează majorarea capitalului social al societății imobilare cu suma de 56,7 milioane de lei, până la un total de 57,1 milioane.