Salariile NEPLĂTITE la Primăria Capitalei. Gabriela Firea: Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de ani de zile

  960

  Gabriela Firea anunţă că salariaţii Primăriei Capitalei şi ai instituţiilor din subordine nu şi-au primit salariile.

  Din cauza faptului că nu s-au virat de către Guvern banii din impozitul local, nu au putut fi plătite salariile.

  “E o veste neplăcută pe care am primit-o iar toţi colegii din Primăria Capitalei şi din subordonate sunt neplăcut surprinşi pentru că de ani de zile nu s-a mai întâmplat ca salariile să nu poată fi date în ziua în care sunt ele programate, mulţi oameni având credite la bănci.

  Citește și:  Firea se laudă cu ”record de fonduri europene atrase de Primăria Capitalei” în ultimii trei ani, la semnarea unui contract în valoare de 68 de milioane de euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare

  Nu e vorba doar de funcţionarii publici, ci de subordonate, mă refer la actorii din teatre, angajaţii din muzee, la medicii din cabinetele de medicină şcolară. Nu putem să achităm suplimentele financiare pentru persoanele cu disabilităţi, adulţi şi copii, pentru femeile însărcinate, pentru familiile care au copil mic, precum şi facturile către societăţile cu care avem contracte pentru lucrări.

  Pe data de 8 a fiecărei luni, primăria primea de la Ministerul Finanţelor cota alocată conform legii bugetului. În premieră, practic nu am mai primit această sumă. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă zilele următoare”, a declarat Gabriela Firea.