Vești proaste pentru bucureșteni: când vor avea apă caldă, de fapt. Anunțul e oficial

664

Zeci de mii de bucureșteni stau în pandemie fără apă caldă. Probleme ar putea apărea și când se dă drumul la căldură, lucru, de asemenea, așteptat cu interes de oameni. Până atunci, apa caldă din Capitală rămâne o chestiune fără rezolvare. Țevi vechi, ruginite și sparte în subteran.

În București, apa caldă este încă rece. Veștile proaste continuă

În prezent, sunt aproximativ 500 de blocuri ăn București care u au apă caldă. Cele mai afectate sunt zonele din sectoarele 1 și 6. În sectorul 6, pe strada Apusului, se înlocuiesc acum conducte pe o distanță de 500 de metri. Constructorul care se ocupă de lucrare a declarat că a găsit în subteran țevi ruginite, vechi și sparte, drept pentru care, și gata restaurate, mereu vor apărea avarii.

Lucrările vor fi gata în jurul datei de 15 noiembrie.

Sunt și alte zone în care există lucrări în curs de execuție, prin urmare, până la finalizarea lor, bucureștenii se văd nevoiți să încălzească apa la aragaz. Situația neplăcută se datorează sistemului vechi care necesită reparații majore, spun constructorii care refac și întrețin țevile în această perioadă în Capitală.

Nu va fi bine nici după. Se întrevăd probleme și cu căldura, cel puțin la începutul sezonului 

Săptămâna trecută s-a înregistrat în București o temperatură medie noaptea mai mică de 10 grade Celsius, potrivit ANM. Meteorologii traansmit că vremea se răcește în următoarele zile, așa că temperatura medie noaptea ar urma să fie între 3 și 5 grade Celsius. Cu alte cuvinte, ar trebui ca, în viitorul apropiat, caloriferele în Capitală să frigă, în locuințele racordate la sistemul centralizat.

Citește și: Peste 500 de imobile din Capitală, fără apă caldă

„E nevoie și de aerisirea pe scara blocului și totodată fiecare calorifer ar trebui aerisit de către locatari, pentru a permite agentului termic să își facă circulația așa cum trebuie. Pentru că de foarte multe ori sunt probleme cu parametrii la debutul sezonului de încălzire, întrucât nu sunt încălzite foarte bine instalațiile și din cauza aceasta agentul termic nu ajunge la etajele superioare. Sperăm să avem o iarnă ca ultimele trei, adică cu temperaturi rezonabile”, a declarat Claudiu Crețu, ELCEN.

„Cine are probleme cu apa caldă s-o întrebe pe Gabriela Firea”

Conform primarului Capitalei, Nicușor Dan, reparațiile serioase vor putea fi făcute abia din primăvară. Pe de altă parte, edilul îi trimite pe năpăstuiți la Gabriela Firea, argumentând că aceasta deține încă funcția de primar, așa că ei trebuie să i se adreseze.

„Bucureștiul va avea trei mari probleme în zilele următoare: criza medicală, criza căldurii și apei calde și criza financiară. Când am vorbit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii și apei calde, pentru că acolo e nevoie de niște măsuri preliminare, de stocuri de materiale pentru intervenții de urgență, de pregătirea unor echipe de intervenții și nu am informații că lucrurile acestea se întâmplă”, a declarat Nicușor Dan.

„Azi primar general este Gabriela Firea, săptămâna viitoare tot Gabriela Firea va fi primar general. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, trebuie să-l întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului și nu pe mine. E un primar care și-a abandonat mandatul”, a continuat acesta.