VIDEO: Momente savuroase din ședința de consiliu sector 4. Consilierul local Guilhem Moulin prins că semnează „în lipsă” documentele oficiale

  566

  „Francez am fost, român sunt încă!”. Ar putea fi deviza consilierului local al Sectorului 4, Guilhem Moulin, care a îmbrățișat și năravurile dâmbovițene după ce s-a aciuat prin Capitală. Moulin lipsește de la ședințele de comisie, dar semnează în fals că a participat, pentru a încasa indemnizația întreagă de consilier local.

  Absent la ședință, prezent la salariu

  Moulin este membru al Comisiei nr 6 pentru comerţ şi protecţia consumatorului, din cadrul CL Sector 4, calitate în care trebuie să participe la ședințe, unde se analizează proiectele de hotărâri ale consiliului local sau se decide asupra altor probleme trimise de consiliul local spre avizare. Consilierul USR obișnuiește să lipsească de la aceste ședințe, iar uneori să mai semneze și în fals că a participat.

  Asta pentru a putea încasa indemnizația întreagă. Ce-i drept, nu e o sumă mare, dar chiar și așa probabil că Guilhem Moulin nu vrea să o piardă.

  Citește și: Surpriză majoră: Primarul Gabriela Firea: În Capitală sunt patru milioane de oameni

  Așa s-a întâmplat și la ultima ședință, din data de 8 octombrie 2019, în care s-a discutat un proiect de hotărâre al CL Sector 4 privind modul de organizare și desfășurare a licitațiilor publice pentru închirierea spațiilor comerciale libere din piețele și complexele agroalimentare aflate în administrarea Sectorului 4.

  Din cei cinci membri ai comisiei, singurul care a lipsit a fost Guilhem Moulin, după cum este consemnat în procesul-verbal al ședinței.

  Ulterior, pe avizul comisiei pe proiectul analizat, a apărut și semnătura consilierului Guilhem Moulin, ca și cum ar fi fost prezent la ședință. Unii ar putea să spună că e truc, alții că ar fi o infracțiune.

  Consilierul Guilhem Moulin, „săpunit” de primarul Băluță

  La ședința Consiliului Local ce a urmat în aceeași zi, Guilhem Moulin a criticat proiectul primăriei de reabilitare a unor străzi din sector – neasfaltate și fără utilități, proiect de care consilierul USR ar fi trebuit să aibă cunoștință, dacă nu ar fi lipsit de la ședințe.

  Luat la întrebări de primarul Daniel Băluță, Guilhem Moulin a dat din colț în colț.

  Întrebat dacă este adevărat că a lipsit la ultimele patru ședințe ale comisiei din care face parte și dacă a acumulat peste 50 de absențe, Moulin a refuzat să răspundă .

  „Este o discuție personală sau…? Eu nu știu, nu vă răspund…”, a fost, după cum ați putut vedea mai sus, tot ce a putut să îngaime consilierul USR. În tot acest timp, francezul conațional al lui Clotilde Armand se uita cu disperare spre colega sa de partid, Mihaela Murgoci, care a încercat să-i ia apărarea, dar nu a reușit să fie convingătoare: „Nu are nicio legătură cu proiectul acesta… Ce relevanță are?”.

  Guilhem Moulin, dialog cu Cetățeanul: „Am întârziat destul mai mult. Am ajuns după sfârșitul ședinței”

  „Subiectul în sine este foarte discutabil. Eu am procedat ca de obicei… La ședința respectivă, din păcate, am întârziat. E adevărat, destul mai mult. Am ajuns după sfârșitul ședinței. Apoi, am semnat avizul pentru ședința respectivă”, ne-a mărturisit compatriotul lui Clotilde Armand.

  Pe Facebook, Guilhem Moulin face pe justițiarul, înfierând adversarii politici din sectorul 4. Într-una dintre ultimele postări, Moulin acuză „gradul de amatorism” al șefilor Primăriei, nemulțumirea sa fiind legată de o rectificare bugetară.

  „Ședința ordinară de consiliu local din data de 29 octombrie 2019: avem a 53-a rectificare bugetară din mandatul nostru la vot (a 10-a pentru anul 2019) (…) Mă voi abține la aceste proiecte care arată gradul înalt de amatorism din actuala conducere a primăriei, proiectele fiind foarte prost pregătite”, a scris pe Facebook consilierul USR Guilhem Moulin.