VIDEO // Primul autobuz hibrid Mercedes-Benz circulă în probe în București. STB a făcut recepția

  627

  Societatea de Transpot București (STB SA) a luat în primire primul autobuz hibrid Mercedes. Până la finalul anului vor fi recepționate 130 de vehicule de acest tip, cele mai moderne din gamă, anunță Sindicatul Transportatorilor din București.

  Autobuzele hibrid Mercedes au o capacitate de până la 100 de pasageri (27 aşezaţi şi 65 în picioare), au o lungime de 12.135 mm, lăţime de 2.550 mm, înălţime de 3.120 mm, laţimea uşii de acces de 1,25 m şi o înălţime la urcare pentru toate uşile de 320 mm.

  Autobuzul este dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie, pentru pasageri, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului, către Societatea de Transport București.

  Cabina șoferului se închide ermetic și beneficiază de dotări de ultimă generație care îi cresc siguranța, confortul și îi reduc sursele de stres și oboseală.

  Tehnologia hibridă care echipează aceste autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, să funcționeze atât ca agregat de antrenare a roților cât și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei este stocată spre a fi folosită la punerea în mișcare a autovehiculului.

  Citeste și: Centrul Bucureștiului, interzis pentru mașini în weekend

  Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenționale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult, la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din stațiile S.T.B. cât și de traficul urban aglomerat. Această calitate conduce la o reducere semnificativă a noxelor emise cât și a consumului de carburant, potrivit sindicatului.

  La rândul său, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a prezentat noile reguli de călătorie în starea de alertă din primul autobuz hibrid Mercedes – Benz Citaro care a ieșit pe traseu pentru probe tehnice ( linia de autobuz 131).