Armata a început amenajarea spitalului ROL II, în București. Acolo ar putea fi tratați bolnavi de coronavirus

  1600

  Militarii români au început să lucreze la amenajarea spitalului ROL II, la Institutul Ana Aslan. În caz de nevoie, în această unitate medicală vor fi tratați pacienți cu forme ușoare sau de gravitate medie de Covid-19.

  Încă de marți seara, într-o conferință de presă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunțat că se va monta spitalul militar ROL II.

  După numai câteva ore, adică în prima parte a zilei de miercuri, militarii s-au deplasat la fața locului și au început să lucreze. Au mai ridicat spitalul ROL II o singură dată, în 2015, când România se pregătea pentru a prelua eventuale cazuri de Ebola.

  “Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor.

  Citește și: Preşedintele României Klaus Iohannis decretează starea de urgenţă în România

  Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare.

  Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecțioase pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectare cu COVID-19″, a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN), printr-o postare pe rețele de socializare.