BAC 2019, top promovabilitate. Băluţă: Copiii Sectorului 4, cei mai buni din țară

  927

  Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2019 a scos în evidenţă faptul că pe primul loc în ţară, în ceea ce priveşte rata promovabilităţii, se află Sectorul 4 al Capitalei.

  Copiii Sectorului 4, cei mai buni din țară la Bacalaureat! Din cei 1600 de elevi are au susținut examenul maturității, 81% au promovat cu brio! Felicitări, copii! Felicitări și părinților pentru sprijin, dar și profesorilor pentru pregătirea și grija acordată copiilor!“, transmite Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

  Procentul de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este aproape similar cu 2018, iar 177 de elevi au obţinut media 10,00, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Ministrul Educaţiei a amintit că a primit în această perioadă, pe telefonul personal, sute de mesaje de la elevii care au fost implicaţi în acest examen şi care au invocat dificultatea subiectelor. “Dar un subiect este uşor dacă ai învăţat, dacă te-ai pregătit.

  Citește și: VIDEO – Primaria Sectorului 4 a finalizat, azi – noapte, actiunile de demolare a Pieței Sudului

  Examenul de Bac nu se poate pregăti cu o săptămână sau două înainte de susţinerea probelor, ci se pregăteşte în toţi anii de liceu. Acesta este mesajul meu pentru elevi. Sigur, şi şcoala trebuie să facă mai mult şi să fie mai atentă, pentru că mai mulţi elevi spuneau că unele subiecte n-au fost tratate de profesorii lor şi trebuie să vedem de ce nu s-a respectat programa şcolară. Dar întotdeauna există căi de a îmbunătăţi”, a adăugat Ecaterina Andronescu.