Dupa 7 ani de mandat, Negoiță a descoperit că în Sectorul 3 există mafie imobiliară

  429

  Primarul Robert Negoiță a ajuns marți dimineață la Parchetul General pentru a depune o plangere împotriva a ceea ce el numește “o grupare infracțională organizată”, care a pus stăpânire fără drept pe mai multe spații verzi din Sectorul 3.

  Înainte de a inainta sesizarea, edilul Sectorului 3 a facut și câteva scurte declarații de presă.

  Printre altele, la solicitarea jurnalistilor, Negoiță a spus ca mai multe grădinițe și școli au pierdut din spațiul verde disponibil după ce zeci de hectare de teren au fost retrocedate, fără discernământ.

  De vină sunt în primul rând proprietarii terenurilor. Dar aceștia au avut sprijin masiv din partea unor instituții ale statului (…) Este o grupare infracțională organizată“, a declarat Robert Negoiță.

  Întrebat de presă cine face parte din această grupare infractională și, mai ales, cine o conduce, Negoiță a raspuns că speră ca organele de anchetă să stabilească aceste lucruri cu certitudine.

  Citește și: Scandal cu Ivan Patzaichin în centrul Bucureștiului: Primăria Sectorului 3 l-a lăsat fără teresa și pontonul de pe Dâmbovița! Robert Negoiță: „Arătau jalnic”

  La insistențele jurnalistilor, edilul Sectorului 3 a declarat că de vină pentru retrocedarea unor spații verzi sunt și “foști primari ai Capitalei”, printre care Traian Basescu.

  “În ultima zi de mandat, a semnat retrocedarea unei suprafețe importante din preajma parcului IOR (fosta bază sportivă Spartac), iar a doua zi era la Cotroceni“, a sustinut Robert Negoiță.

  Terenul de 8 hectare al fostei baze sportive a fost, într-adevar, retrocedat în baza unei decizii a lui Traian Basescu, în vremea când acesta era primar general al Capitalei.

  Terenul a ajuns la Dan Romalo, urmașul familiei boierești care a deținut moșia Dudesti-Ciolpani. Ulterior, acesta a instrăinat terenul. Dupa ce a trecut pe la mai mulți intermediari, suprafata a ajuns în proprietatea unei societăți portugheze.

  Negoiță susține că abia descoperă neregulile, deși e primar din 2012

  Pe măsură ce am vorbit pe aceste teme, au ajuns la mine informații. Sunt nerăbdător nu doar sa depun plangere penală, ci astept cu multă nerabdare sa vin să dau declarații în acest dosar“, a declarat Robert Negoiță pentru a explica lentoarea cu care a acționat.

  Ceea ce n-a mai spus edilul de sector este că el însuși – împreună cu funcționarii pe care ii conduce – refuză să dea detalii clare cu privire la acțiunile luate pentru recuperarea unor spații verzi.