200 de camere video pentru surprinderea persoanelor care aruncă gunoaie vor fi montate în sectorul 1 al Capitalei

  449
  White cctv outside the building, security system with vintage color tone

  Camere video pentru surprinderea persoanelor care aruncă gunoaie sunt deja montate în București, în sectorul 1. Până la sfârșitul anului, 200 de camere de supraveghere vor fi montate în zonele vulnerabile, a anunțat primăria de sector într-un comunicat.

  Primăria Sectorului 1, prin Poliţia Locală, a demarat o amplă acţiune pentru combaterea depozitării ilegale a deşeurilor pe domeniul public al acestei zone administrative. În urma sesizărilor frecvente referitoare la încălcarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti, în anumite locaţii de pe raza sectorului 1, poliţiştii locali au început montarea de camere video în zonele vulnerabile, cu scopul descurajării depozitării nelegale a deşeurilor şi sancţionării celor care practică asemenea activităţi ilegale. Până la sfârşitul anului, vor fi montate aproximativ 200 de camere de supraveghere, însă numărul exact al acestora va fi stabilit după aprobarea proiectului de buget aferent”, se arată într-un comunicat al primăriei Sectorului 1, preluate de Agerpres.

  Citește și: Trei tineri, cercetaţi pentru că ar fi furat un terminal de plăţi din scara unui bloc din Capitală

  Camerele vor fi montate în zonele predispuse depozitării ilegale a deşeurilor: Străuleşti, Griviţa, Băneasa, Bucureştii Noi, şos. Bucureşti – Ploieşti, şos. Odăi etc. Lista se va completa în funcţie de sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la depozitarea nelegală a deşeurilor. Pentru fiecare zonă sesizată se vor efectua studii tehnice în vederea găsirii soluţiilor pentru punerea în funcţiune a camerelor de supraveghere.

  Poliţiştii locali au început deja să aplice sancţiuni contravenţionale, iar prima cameră montată a surprins deja primele persoane care au încălcat legea, la intersecţia dintre str. Constantin Godeanu şi str. Acetilenei, arată sursa citată. În prezent, pe raza sectorului 1 sunt montate 376 de camere de supraveghere care monitorizează cu precădere zonele aglomerate.