Burduja: ”Bucureştiul, din păcate, e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

296

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, care este și ministrul Energiei, a afirmat că Bucureştiul ”este exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare” și îl atacă pe Nicușor Dan!

”Bucureştiul, din păcate, e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare. Alte oraşe din ţară şi din lume ar da orice să poată avea un sistem de termoficare centralizat”, a declarat luni seară, la Antena 3, Sebastian Burduja.

Citește și: Andrei Diaconescu, One United Properties, dezvăluie culisele dizolvării Asociației Salvați Bucureștiul

Ministrul Energiei afirmă că acest sistem este mult mai eficient, mult mai ieftin, mult mai puţin poluant.

Din păcate, primarul Nicuşor Dan a reabilitat vreo 2 kilometri pe fonduri europene, deci a pierdut din POIM câteva sute de milioane de euro şi sunt bani pierduţi definitiv pentru Bucureşti, e adevărat a fazat proiectul deci va atrage sau nu alţi bani europeni. Dacă va fi schimbat, avem şanse mai mari să tragem mai mulţi bani europeni pentru reabilitarea sistemului de termoficare”, a mai declarat liderul PNL Bucureşti.

Acesta afirmă că sunt sute de kilometri de reţea care trebuie înlocuiţi. ”O asemenea dimensiune a problemei nu mai există nicăieri în România”, a adăugat Burduja.

Adevărul este că toate sumele investite în termia din București reprezintă un adevărat fiasco: bani cheltuiți degeaba, doar pentru a fi cheltuiți, fără nici un rezultat! Cu toate acestea, nimeni nu răspunde în fața legii pentru o asemenea risipă, pentru lucrări făcute de mântuială, pe sume uriașe! S-a ajuns ca în 2024 bucureștenii să sufere în case, de frig și de lipsa apei calde, mai rău ca înainte de 1989!

Ultima oră: Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, 9 ianuarie, că din cauza unei avarii produse la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1000 de blocuri din Sectorul 1 și parțial din Sectoarele 2, 5 și 6, până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23:30. Acesta ar fi primul termen anunțat!

Practic, acum când temperaturile nocturne ajung până la minus 7 grade, Bucureștiul este pus la pământ, și oamenii sunt supuși la îndurare! Pe banii lor!