Lărgire Fabrica de Glucoză. Gabriela Firea: Când se vor finaliza lucrările

  589

  Primarul general Gabriela Firea a anunţat când estimează că se vor finaliza lucrările de lărgire a şoselei Fabrica de Glucoză.

  “Lărgirea la 4 benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, din zona foarte aglomerată Pipera, avansează. Constructorul lucrează la modernizarea benzilor de circulație vechi. După deschiderea circulației pe cele două benzi nou construite, lucrările s-au mutat pe bucata veche a șoselei. În mai puțin de o lună, au fost realizate lucrări de decopertare și desfacere a vechilor straturi de asfalt pe toată lungimea între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Bd. Barbu Văcărescu.

  De asemenea, a fost realizată săpătura necesară îmbunătățirii terenului de fundare și o parte dintre lucrările necesare la rețeaua de apă și canal. În perioada următoare, vor fi realizate lucrări de repoziționare a rețelei de gaze pe anumite zone și o parte dintre branșamentele necesare”, anunţă Gabriela Firea.

  Citește și: Cursuri suspendate din cauza gripei, în şcoli şi grădiniţe din Bucureşti. Elevii vor sta acasă trei zile

  “Pe tronsonul nou construit, urmează finalizarea lucrărilor de la intersecția cu strada Intrarea Chefalului și a rețelei de iluminat public. Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, lucrarea se va finaliza în această primăvară. Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

  Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.
  Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA”, afirmă primarul Gabriela Firea.