Primăria Capitalei ar putea aproba exproprieri. Se pregătește edificarea unui parc din Capitală

  1028

  Consiliul local al sectorului 4 a cerut proceduri de expropriere pentru edificarea parcului pe bulevardul Metalurgiei. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea aproba aceste proceduri miercuri.

  Consiliul General al Municipiului București (CGMB) ar putea aproba, miercuri, proceduri de expropriere cerute de Consiliul local sector 4 pentru edificarea unui parc pe bulevardul Metalurgiei şi pentru reconversia funcţională a Şcolii 100, două proiecte de hotărâre pe aceste subiecte regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 29 ianuarie.

  Unul dintre proiecte stipulează că se aprobă declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobile proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Edificare parc în zona de sud a Municipiului Bucureşti – Bulevardul Metalurgiei”.

  Potrivit proiectului, se aprobă ca despăgubire pentru construcţii, precum şi terenuri de peste 27.000 mp suma de circa 8,7 milioane lei. Banii urmează a fi asiguraţi din fondurile proprii ale Primăriei sectorului 4.

  Citește și: Cursuri suspendate din cauza gripei, în şcoli şi grădiniţe din Bucureşti. Elevii vor sta acasă trei zile

  Ulterior finalizării procedurilor de transfer al dreptului de proprietate, imobilele vor fi date în administrarea Consiliului Local sector 4, pentru edificarea parcului.

  În referatul de aprobare a proiectului se menţionează că, printr-o hotărâre a Consiliului Local sector 4 din decembrie 2019, se cere CGMB să aprobe declanşarea procedurii de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării.

  Cel de-al doilea proiect prevede aprobarea declanşării procedurilor de expropriere pentru un teren de 136 mp de la strada Pridvorului nr. 4 şi unul de 120 mp de pe strada Pridvorului nr. 6, situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Reconversie funcţională Şcoala 100 situată în Calea Văcăreşti nr 296, sector 4”.

  Conform proiectului, se aprobă ca despăgubire pentru aceste terenuri suma de peste 300.000 de lei. Banii urmează a fi asiguraţi din fondurile proprii ale Primăriei sectorului 4.

  Ulterior finalizării procedurilor de transfer al dreptului de proprietate, imobilele vor fi date în administrarea Consiliului Local sector 4 pentru reconversia funcţională a Şcolii 100.

  În referatul de aprobare a proiectului se menţionează că, printr-o hotărâre din noiembrie 2019 a Consiliului Local sector 4, se solicită CGMB să aprobe declanşarea procedurilor de expropriere pentru cele două terenuri de pe amplasamentul lucrării de utilitate publică.