Ministerul Transporturilor vrea să extindă spitalul Witting din Bucureşti cu două clădiri de două şi trei etaje

  1010

  Ministerul Transporturilor vrea să extindă Spitalul Witting de pe Calea Plevnei din București și a cerut aprobarea Primăriei pentru un PUZ care va include două clădiri cu două și trei etaje una cu funcțiune de ambulatoriu și cealaltă administrativă, amplasate pe un teren de circa 6.300 mp.

  Spitalul Universitar Witting este situat lângă Gara de Nord. A fost fondat în data de 27 iulie 1918 de către doctorul Traugott Witting, care a pus bazele chirurgiei vasculare din România. În aceeași clădire funcționează și un sediu al Facultății de Medicină a Universității Titu Maiorescu, București.

  Potrivit documentelor cercetate, viitoarele clădiri care vor reprezenta extinderea spitalului vor avea un POT maxim de 55%, un CUT maxim de 2,2 și o înălțime de 16,5 metri și vor avea o suprafață construită maximă de 3.334 mp. Conform estimărilor, noul ambulator integrat ar urma să trateze între 1.800 și 2.000 de pacienți pe an, iar costul estimat al ambulatorului integrat este de aproximativ 1,2 milioane euro, plus costul dotării noului spațiu.

  Citește și: Armata a început amenajarea spitalului ROL II, în București. Acolo ar putea fi tratați bolnavi de coronavirus

  Proiectul este unul mai vechi, dar a stagnat mai mulți ani. În noua clădire ar urma să fie internați pacienți pentru investigații în mai multe discipline medicale, precum cardiologie sau ginecologie.  Aceasta se va învecina cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila“.

  Spitalul are, în prezent, 330 de paturi și înainte deservea angajații CFR, dar și-a extins serviciile și către restul publicului.