Decizie radicală a Primăriei Sector 6, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce se întâmplă cu parcurile, locurile de joacă şi cele de odihnă

  827

  Pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus, Primăria Sectorului 6 a luat decizia de a închide toate parcurile, locurile de joacă și de odihnă.

  „Sănătatea şi siguranţa familiilor este prioritară, motiv pentru care am decis să închidem în perioada stării de urgenţă toate locurile de joacă, locurile de odihnă şi parcurile de orice dimensiune din sectorul 6, măsură valabilă din 22 martie 2020, ora 22,00”, a declarat primarul Gabriel Mutu.
  Edilul spune că fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă din bugetul sectorului 6 se suplimentează cu 5 milioane de lei, sumă ce poate fi folosită exclusiv în baza deciziilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 6.
  „Am hotărât să acţionăm în fiecare scară de bloc prin efectuarea dezinfecţiei prin nebulizare, cu substanţe antiseptice certificate. Tratamentele vor fi aplicate cu prioritate în scările în care sunt gospodării cu persoane autoizolate declarate oficial şi vor continua cu celelalte scări ale acestor blocuri, apoi în toate scările din sectorul 6.

  Totodată, vom distribui gratuit pastile de cloramină pentru toate scările de bloc din sector, prin intermediul operatorului de salubrizare, în scopul dezinfectării spaţiilor comune, cu sprijinul administratorilor imobilelor”, a anunţat primarul, potrivit unui comunicat.
  Potrivit acestuia, persoanele în vârstă de peste 65 de ani, din categorii vulnerabile, fără susţinători sau alt sprijin în asigurarea cumpărării produselor de bază şi a medicamentelor vor fi identificate, contactate şi sprijinite în continuare, pentru a nu se expune riscului contactării virusului COVID-19, prin părăsirea domiciliului.
  „Reabilitarea termică a imobilelor de locuit, continuă prin lucrări efectuate doar la exteriorul imobilelor.

  Firmele care au în derulare contracte cu administraţia publică locală au obligaţia de a asigura echipamentul de protecţie, de a verifica temperatura angajaţilor, atunci când vin la muncă, şi de a se asigura că toţi muncitorii semnează o declaraţie pe propria răspundere că nu au luat contact cu persoane care prezintă simptome ale noului coronavirus sau care au călătorit în străinătate”, a adăugat edilul.