VIDEO/ Nicuşor Dan, certat de bucureşteni în tramvaiul Imperio: “Nu vă este ruşine? E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu

  916

  Cu ocazia introducerii pe traseu a noilor tramvaie Imperio, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mers într-o cursă cu acestea. Bucureștenii au profitat de moment și l-au luat la rost pe edil. Oamenii i-au adresat nemulțumirile avute.

  Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a fost luat la rost de bucureştenii care îndură frigul din locuinţe şi nu au apă caldă.

  Citește și: Târgul de Crăciun de pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti se deschide sâmbătă cu un concert

  Noile tramvaie Imperio au început de sâmbătă să circule pe linia tramvaiului 41 din București. După luni de așteptări, acestea au fost puse la dispoziția locuitorilor Capitalei. Pentru a marca momentul, primarul general al capitalei, Nicușor Dan, a făcut o cursă cu noile vehicule STB.

  Un bărbat, supărat pe faptul că nu are căldură şi apă caldă, l-a luat la întrebări pe Nicuşor Dan, de faţă cu presa.

  “- Auziţi, dar de ce nu e căldură în case?

  – La unii merge, la unii nu.

  – Adică, la dumneavoastră merge că aveţi centrală, de aia merge. Nu vă interesează. Ne-aţi promis că dacă vă votăm avem căldură.

  – Nu am promis aşa ceva.

  – Dar cine a promis? Oamenii dumneavoastră. Dacă votaţi, aveţi căldură. Şi am înjurat degeaba. Nu vă e ruşine aşa un pic? Nu merge nici caloriferul, nici apa caldă. Unde ne trezim? E mai rău ca pe vremea lui Ceuşescu“, a fost dialogul dintre Nicuşor Dan şi bărbatul din Bucureşti. De asemenea, oamenii aflați în mijlocul de transport în comun l-au tras la răspundere pe edil și i-au cerut să remedieze cât mai repede situația.

  15 noi tramvaie vor circula pe linia 41

  Noile tramvaie au primit undă verde. Astfel că, începând de sâmbătă, 10 decembrie 2022, circulă pe străzile din București. Cele 15 tramvaie funcționează pe linia tramvaiului 41 care traversează Capitala, ajungând din „Ghencea” până la „Piața Presei”.

  Tramvaiele produse de Astra Arad vin cu o serie de avantaje și premiere, atât pentru STB, cât și pentru călători, după cum transmit reprezentanții STB. Printre acestea se numără:

  • O noua generație de validatoare, la fiecare ușă, pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu dispozitive smart NFC,
  • Sistem de aer condiționat și încălzire HVAC ce va permite reglarea automată a temperaturii,
  • Prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile,
  • Sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului,
  • Wi-Fi gratuit,
  • Podea total coborâtă,
  • 5 uși duble de acces.

  Pe lângă asta, directorul STB a transmis că tramvaiele Imperio vor avea câte un controlor dedicat, care se va afla în mijlocul de transport în comun de la ora la care iese pe traseu, până când acesta se întoarce la depou.