Târgul de Crăciun de pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti se deschide sâmbătă cu un concert

  187

  Târgul de Crăciun de pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti se deschide, azi, 10 decembrie, cu un concert susţinut de 2Gents. Classical Christmas Market aduce în prim-plan conceptul unic de îmbinare a muzicii clasice cu frumoasele colinde.

  Târgul, care va fi deschis până pe 26 decembrie, este organizat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache”, în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, anunță Agerpres.

  Citește și: Minunea e pe cale să se înfăptuiască: primele tramvaie Imperio vor circula cu călători, începînd de mâine, 10 decembrie

  Classical Christmas Market este deschis în fiecare zi în intervalul orar 12.00 – 21.00. Vizitatorii pot găsi aici bunătăţi tradiţionale, iar copiii se pot da în caruselul şi trenuleţul de Crăciun amplasate în jurul unui brad de opt metri, aflat în centrul târgului. Totodată, vizitatorii sunt aşteptaţi la Căsuţa lui Moş Crăciun.

  Cetățenii au unde se distra în București, în preajma sărbătorilor. Cea mai mare perdea luminoasă din România a fost aprinsă pe 125 noiembrie în Drumul Taberei, la Târgul de Crăciun „West Side Christmas Market” . Decoruri feerice, desprinse parcă din basm, au împodobit tot parcul. Evenimentul este organizat de UNTOLD în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

  Perdeaua luminoasă are peste 100 de metri şi a fost ridicată la mai mult de 50 de metri înălţime, pe podul suspendat care traversează Parcul Drumul Taberei.

  Pentru realizarea ei, organizatorii au lucrat cu o companie internaţională care operează astfel de instalaţii în Asia, Ţările Nordice şi SUA, una din cele mai emblematice locaţii în care se montează astfel de decoraţiuni fiind Rockefeller Center New York.

  Un târg de Crăciun pentru bucuria familiilor şi a celor mici. Îmi doresc ca ‘West Side Christmas Market’ să devină o tradiţie pentru mulţi ani de acum înainte. Vă aştept pe toţi să dăm împreună startul aventurii de Crăciun”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.

  Vizitatorii sunt întâmpinaţi la târg cu peste 60 de căsuţe din care nu vor lipsi fel de fel de produse, bunătăţi, dar şi obiecte hand-made.

  Printre atracţiile târgului din Drumul Taberei se numără o roată înaltă de 33 de metri, un carusel cu personaje şi un patinoar cu o suprafaţă de 660 de metri pătraţi.