Nicușor Dan dă CSM București pe mâna DNA: Prime de peste 1 milion de lei pentru angajați care nu aveau dreptul! Printre ei, Gabi Szabo

  228

  Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că va sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București). Potrivit unei postări pe pagina de facebook a primarului, „în 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ”.

  Nicușor Dan afirmă că, potrivit legislației în vigoare la acel moment, „primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda (…) numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”.

  Citește și: Carne de vită cu antifurt în Bucureşti. Decizie şoc după ce pachetele dispăreau de la raft fără a fi plătite

  O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă, spune Nicușor Dan, care citează o verificare a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

  Totodată, Corpul de Control ar fi identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Rezultatul controlului ar indica și faptiul că „reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității” astfel încât litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații, la care se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

  În plus, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate. „Nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare. În urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației”, a mai scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.