Nicușor Dan spune că e la curent cu problemele termoficării din București

  281

  În București este o problemă generală privind sistemul de încălzire. Sute de blocuri din Capitală au semnalat lipsa căldurii sau a apei calde. Primarul Nicușor Dan a anunțat că este conștient de situația nefericită privind termoficarea.

  Probleme s-au întrevăzut încă de săptămâna trecută. Termoenergetica a făcut un anunț cu privire la oprirea agentului termic în vederea remedierii avariilor apărute la nivelul rețelei de termoficare în mai multe zone ce se întind pe toate sectoarele din București.

  Citește și: Traseele liniilor de autobuz din zona Arcul de Triumf, modificate în contextul paradei de Ziua Națională

  Sunt la curent cu problemele termoficării, care s-au accentuat începând cu săptămâna trecută. Am avut și azi o discuție de lucru cu Elcen și Termoenergetica”, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

  Primarul general al Capitalei a transmis că înrăutățirea situației a venit de la capacitățile de producție ale Elecen, care au avut dificultăți la începutul sezonului rece. ,,Dincolo de problemele curente ale Termoenergetica (starea conductelor), înrăutățirea de săptămâna trecută a venit de la capacitățile de producție ale Elcen, dintre care unele au avut dificultăți la început de sezon rece”, susține edilul.

  În plus, Nicușor Dan a precizat că  în perioada Crăciunului va porni centrala provizorie de la Titan, pentru a asigura cetățenii că vor avea parte de sărbători încălzite. ,,Acestea s-au remediat la sfârșitul săptămânii trecute la CET Progresul, se vor remedia la sfârșitul acestei săptămâni la CET Vest și se vor remedia înainte de Crăciun la CET Sud. Tot în jurul Crăciunului, conform graficului, va porni și centrala provizorie de la Titan,”, a menționat Nicușor Dan.

  Primarul Capitalei a transmis că muncitorii lucrează pentru remedierea problemelor apărute în această perioadă, iar cei implicați își dau silința pentru a rezolva situația nefericită cât se poate de repede. ,,Acum se lucrează și la avaria care afectează locuitorii din cartierul Tineretului. Vă asigur de buna credință a tuturor oamenilor implicați care lucrează permanent ca să trecem iarna cât mai bine”, a transmis primarul Nicușor Dan.

  Iar cei de la Termoenergetica fac un apel la populația Bucureștiului, care, totuși, nu ține de cald: “În cazul în care vă confruntați cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă și/sau căldură, iar adresa dumneavoastră nu se regăsește în listele publicate pe site, vă rugăm să vă adresați dispeceratelor de sector sau operatorilor call-center la numerele: TELVERDE – 0800 820 002 (apel gratuit) și 031 9442, aflate la dispoziția dumneavoastră 24 de ore din 24, pentru înregistrarea sesizării și verificarea ulterioară a situației.”