Nicușor Dan spune că s-a ocupat de proiectele moștenite, care „nu erau cine știe ce”, și că a început altele care „rezolvă cu adevărat”

  233

  Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că în primii doi ani de mandat s-a ocupat de proiectele moştenite de la administraţia anterioară şi că acestea „nu sunt cine ştie ce”. Edilul spune, însă, că a început și proiecte care „rezolvă cu adevărat” și care „se adresează unor probleme structurale”.

  „Noi am făcut, acum, în doi ani, nişte proiecte pe care le-am moştenit de la administraţia anterioară. Pe acelea am reuşit să le facem. Şi astea nu sunt cine ştie ce. Adică am făcut parcarea de la Cora Pantelimon, o să facem până în vară Pasajul de la Doamna Ghica. Pe când lucrurile pe care eu le-am început rezolvă cu adevărat… se adresează unor probleme structurale, cum ar fi întregul sistem de semaforizare din Bucureşti, toate acele radiale care duc către autostrada de centură, 50 de kilometri de linie de tramvai, ca să avem în sfârşit o reţea funcţională de tramvai în Bucureşti şi astea, din păcate, durează: prefezabilitate, fezabilitate, fiecare dintre ele cu achiziţie publică, să găseşti bani… durează”, a precizat edilul, pentru TVR Info.

  Citește și: Nicușor Dan despre poluarea crescută din sezonul rece: “Centralele de apartament sunt o cauză”

  Nicuşor Dan a reafirmat că îşi doreşte un nou mandat, dar a menţionat că în prezent este preocupat doar de activităţile administrative. „Un om politic este împărţit între politică şi administraţie. În momentul de faţă sunt sută la sută pe administraţie pentru că am fost pus aici cu mandatul de a rezolva nişte probleme cu care bucureştenii se confruntă şi vreau să mă dedic lor. O să fim într-o campanie electorală, o să ne facem sondaj, o să facem calcule, o să facem discuţii şi o să vedem soluţia cea mai bună. Eu îmi doresc încă un mandat, pentru că în administraţia publică lucrurile durează”, a precizat el.

  Cu datorii immense la Capitală, Nicușor spune că a scos primăria din faliment

  Primarul general a admis că îşi reproşează „ordinea de priorităţi în anumite momente” şi „că nu a comunicat în alte momente”. Pe de altă parte, a menţionat că a preluat o primărie aflată în faliment. „Pe constrângerile de bani şi de lucruri imediate de rezolvat – pandemia şi toate lucrurile astea – consider că am făcut mişcările potrivite”, a spus el. Edilul a menţionat că actuala administraţie a abordat sistematic „problemele mari” ale Capitalei, dar şi că Primăria a devenit credibilă pentru investitori. „În urbanism am oprit haosul şi măcelul şi dispariţia de spaţii verzi şi construirea excesivă”, a mai spus el. De precizat că, la ora actuală, doar către Termoenergetica, Capitala are o datorie de 700 de milione de lei, astfel că e nevoie de intervenția Guvernului pentru a se crește gradul de îndatorare al Primăriei Generale, decizie ce va duce, logic, la afundarea în datorii și mai mari a instituției! Primăria Capitalei avea la finalul anului 2021 datorii ce însumau aproximativ 1,5 miliarde de lei (30 milioane de euro).