Primăria Capitalei propune tarif unic de parcare de 5 lei/oră și cheamă bucureștenii la o dezbatere publică

  238

  Primăria Capitalei propune un tarif unic de parcare de 5 lei pe oră, în Bucureşti, şi invită cetăţenii să participe la o dezbatere publică care va avea loc pe acest subiect marţi, 22 noiembrie.

  Bucureştenii interesaţi pot participa fizic sau on-line la dezbaterea publică privind tariful unic de parcare de 5 lei/oră, care va avea loc marţi, de la ora 12.00, la sediul ARCUB, din str. Lipscani nr. 84-90, informează Primăria Capitalei.

  Citește și: Nicușor Dan spune că s-a ocupat de proiectele moștenite, care „nu erau cine știe ce”, și că a început altele care „rezolvă cu adevărat”

  Cu aceeaşi ocazie vor fi dezbătute şi alte trei proiecte de hotărâre care vizează: ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, utilizarea gratuită a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti de către autoturismele cu emisii zero de carbon; asigurarea accesului gratuit al jurnaliştilor la programele serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea CGMB, precum şi utilizarea gratuită de către aceştia a parcărilor publice de utilitate generală.

  Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu i-a invitat, la rândul său, pe cei interesaţi să participe la dezbaterea privind tariful unic de parcare de 5 lei/oră. „Orice decizie importantă pentru oraş am luat-o împreună cu bucureştenii. Fie că a fost vorba de introducerea de sensuri unice, reguli pentru utilizarea trotinetelor sau organizarea licitaţiilor publice cu strigare pentru spaţii comerciale. Acum vin în faţa bucureştenilor cu o propunere de simplificare a sistemului de tarifare a parcărilor publice din Capitală, valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau persoane juridice). Proiectul este publicat deja pe site-ul Primăriei Capitalei şi mulţi dintre dumneavoastră v-aţi exprimat deja puncte de vedere”, a scris, el pe Facebook.