Obligație nouă pentru Primăria Capitalei. Ce trebuie să facă Nicușor Dan acum

238

Vești importante pentru români. Anunțul tocmai a fost făcut de către autoritățile române. Edilul Nicușor Dan are obligația de a îndeplini această misiune. Ce trebuie să facă Nicușor Dan acum și despre ce este vorba, de fapt.

Obligație nouă pentru Primăria Capitalei

Se pare că Primăria Capitalei va achiziționa 40 de tramvaie noi pentru transportul în comun din București, după ce a pierdut procesul cu producătorul Electroputere VFU, în urma contestării de către firma din Paşcani a deciziei municipalităţii de anulare a contractului de 300 de milioane de lei pentru achiziţia trenurilor cu o lungime de 18 metri.

În decembrie 2020, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a hotărât anularea licitaţiei pentru cele 40 de tramvaie noi, invocând lipsa veniturilor necesare. Mai mult de atât, se pare că Societatea de Transport București avea datorii de aproape un miliard de lei. De asemenea, Nicuşor Dan a mai susţinut că tramvaiele de 18 metri costau aproape cât cele de 36 de metri lungime pe care PMB urmează să le cumpere de la Arad.

Citește și: 2,5 milioane de euro, bani aruncați la gunoi. Trotuarul rulant din Gara de Nord din București s-a transformat în toaletă publică pentru oamenii străzii

Primăria Municipiului București ar trebui să semneze, pe 6 mai, contractul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie noi din Arad, trenurile având o lungime de 36 de metri. Prin intermediul acestei achiziții colosale de peste 800 milioane lei, STB va moderniza şi 24 de kilometri de şină, a explicat directorul general STB Adrian Criţ, care anticipa în urmă cu o săptămână şi decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti. În București circulă aproximativ 297 de tramvaie, cele mai noi fiind fabricate în anul 2016.

„În condiţiile în care municipalitatea semnează contractul de achiziţie pentru cele 100 de tramvaie, este obligaţie prin POR să modernizeze 24 de kilometri de cale dublă de tramvai. Dacă luăm în considerare şi faptul că s-ar putea să fim nevoiţi să achiziţionăm tramvaiele de la VFU Paşcani, pentru că în prima instanţă STB a pierdut, cred că o să ne aflăm într-o situaţie şi mai gravă decât acum”, a precizat directorul general STB, Adrian Criţ.

Fiica lui Nicușor Dan are COVID-19

Numărul infectărilor copiilor cu noul coronavirus crește într-un mod alarmant, spun cifrele. Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat, public, faptul că fiica lui, Aheea, a fost diagnosticată și ea cu virusul COVID-19 și toată familia se află, momentan, în carantină.

„Fetița mea, Aheea, a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei) până vineri, 30 aprilie.

Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor!”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.