Percheziţii de amploare în Bucureşti şi alte două judeţe. Prejudiciul, 800.000 de euro: produse de lux furate din avioanele de pe Otopeni. Angajaţi ai MApN, suspecţi

467

Zeci de percheziţii au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice şi băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni.

Până în prezent, 59 de persoane au fost conduse la audieri la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri, probe şi mijloace de probă.

Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale ar fi sustras sau însuşit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri şi alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoştinţă despre provenienţa ilicită a acestora.

Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai ISU, motiv pentru care dosarul este coordonat de Parchetul Militar.

CN Aeroporturi Bucureşti și Catering SRL România confirmă că unii dintre angajaţii lor, precum şi ai altor societăţi comerciale de pe platforma Aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliţiei. Autorităţile au admis că CN Aeroporturi București, Catering SRL şi partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările şi nu sunt responsabile pentru activităţile în care sunt implicați angajaţii în cauză. Totodată, CN Aeroporturi Bucureşti şi partenerii lor se delimitează de acţiunile întreprinse la nivel personal de către acei angajaţi care nu au respectat prevederile legale”, potrivit unei informări de presă a Aeroporturi Bucureşti.

Citește și: Schimbare la „față”! Cum arată acum clădirile din București ale căror fațade au fost refăcute. Imagini în premieră, înainte și după lucrări / Primăria cere 20 de milioane de lei de la Guvern pentru refacerea altor imobile

„Nu putem comenta procedurile legale în curs şi investigaţiile autorităţilor. CNAB, Catering SRL şi partenerii lor de afaceri sunt angajați în practici etice de afaceri şi operează în conformitate cu toate legile, reglementările şi standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile să fie clare pentru fiecare angajat. Cooperăm pe deplin cu autorităţile în această anchetă”, se mai arată în informarea de presă.

Poliţia Capitalei anunţă că aproximativ 200 de poliţişti pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, în coordonarea Parchetului Militar Bucureşti.  Cauza priveşte infracţiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire şi delapidare.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice şi băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spaţiu”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.   Mai multe persoane sunt duse la audieri la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti.   Acţiunea are loc cu sprijinul Direcţiei Poliţiei Transporturi, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Serviciilor Acţiuni Speciale şi Serviciilor Criminalistice din Bucureşti şi judeţele limitrofe.