Poliția Locală Sector 4 a fost alături de elevi, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”

    367

    Poliția Locală Sector 4 a fost invitată să participe la activitățile derulate în săptămâna „Școala Altfel”, care au avut loc la Școala Gimnazială nr. 194, situată în cartierul Berceni.

    Prichindeii clasei a I-a A, de la Școala Gimnazială nr. 194, din Capitală, au avut parte de o oră plină de informații, dar care a fost și distractivă, în același timp, alături de polițiștii locali de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice, din cadrul Poliției Locale Sector 4. Astfel, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, elevii au învățat ce sunt indicatoarele rutiere și la ce folosesc ele. Timizi, emotivi sau îndrăzneți, copiii au aflat ce semnifică culorile semaforului, cum se traversează în siguranță o stradă, ce sunt pistele pentru bicicliști, ce semnifică semnalele polițiștilor care dirijează circulația și multe altele.

    Citește și: Deputatul Teolog de la AUR, Antonio Andruşceac iubeşte femeile, în special pe cele de categorie grea

    Cu această ocazie, polițiștii locali au dăruit elevilor o cărticică educativă, în care erau o mulțime de semne de circulație, jocuri și planșe de colorat. Nerăbdători și curioși, cei mici au răsfoit-o imediat și nu mai conteneau cu întrebările, până când au fost invitați de polițiștii locali la jocul de-a „pietonii și mașinuțele”. Pe rând, aceștia au primit o vestă reflectorizantă și o caschetă, în timp ce alți copii așteptau semnalele colegului polițist ca să poată traversa o stradă imaginară. Entuziasmul și bucuria copiilor au fost extraordinare iar, în final, polițiștii locali le-au spus copiilor că pot apela cu încredere la orice polițist ar vedea vreodată pe stradă și, cu siguranță, dacă vor avea nevoie de ajutor, vor fi îndrumați și sprijiniți necondiționat.