Primăria Capitalei se răzgândește: A explicat de ce sunt necesare SUV-urile pentru Energetica, apoi l-a sancționat pe șeful companiei

  450

  La 40 de minute distanță de la un comunicat în care se motiva energic  achiziția SUV-urilor ”puternice”, cu volan îmbrăcat în piele, și multe alte opțiuni costisitoare – unele chiar inutile dacă se iau în considerare precizările din comunicat cu privire la destinația acestor vehicule de către Energetica -, Primăria a revenit cu un altul.

  În cel din urmă se menționează faptul că Gabriela Firea ar fi sancționat conducerea companiei Energetica și ar fi dispus mai multe măsuri.În cel de-al doilea comunicat se face referire la reacția Gabriela Firea față de achiziția companiei municipale, pe care nu o consideră necesară. În plus, primarul general al Capitalei spune că a „dispus realizarea unei analize minuțioase a tuturor achizițiilor acestei companii”.

  Potrivit comunicatului, Firea a cerut remedierea acestei situații, „eventual prin vânzarea lor și achiziția unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”. Compania municipală Energetica a cumpărat trei SUV-uri, în condițiile în care mulți bucureșteni nu au apă caldă și căldură, scrie Ciprian Ciucu, consilier general la Primăria Capitalei.

  Valoarea totală a celor trei autoturisme este de 380.000 de lei. Mașinile au pilot automat, scaune și volan încălzite, încărcare telefon wireless, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele.

  Citește și: Primăria Capitalei reacționează, după ce a fost acuzată că luminițele decorative din oraș promovează EURO 2020 cu trofeul Cupei Mondiale

  Primarul General, Gabriela Firea, a sancționat conducerea Companiei Municipale Energetica, în urma achiziției a trei autoturisme cu tracțiune integrală. Deși realizată cu respectarea prevederilor legale și în deplină transparență, achiziția nu este oportună, în opinia edilului-șef. Primarul General: „Nu sunt de acord cu astfel de achiziții, pe care nu le consider absolut necesare pentru o companie municipală. În consecință, am solicitat remedierea acestei situații, eventual prin vânzarea lor și achiziția unora mai potrivite pentru domeniul lor de activitate”.

  Totodată, Primarul General a dispus realizarea unei analize minuțioase a tuturor achizițiilor acestei companii.